Sokkoló számok érkeztek: Elindult a roham, rekordot döntött a kivándorlási hullám

Még soha ennyien nem hagyták el Magyarországot.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közzétette A kivándorló magyar állampolgárok célországok és nemek szerint című adatsorát, amelyből kiderült: 2023-ban több mint 35 ezren hagyták el Magyarországot.

Rendkívül aggasztó számokat közölt a KSH a kivándorlásról

A KSH közlése szerint egészen pontosan

35 736-an hagyták el Magyarországot 2023-ban.

A 444.hu beszámolójában arra hívta fel a figyelmet, hogy az állami hivatal által közzétett táblázat szerint – amely a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartása alapján készült – az látható, hogy 2015-ben volt az eddigi csúcs, amikor 32 852 ember vándorolt ki.

Az adatok tükrében pedig kijelenthető: Orbán Viktorék kormánya ismét megdöntött egy rekordot. Soha annyian nem hagyták még el Magyarországot, mint amennyien az Orbán-kormány regnálása óta kivándoroltak.

Kapcsolódó: Nagyon nagy baj van: Sokkoló adatok érkeztek a kivándorlásról, újabb rekordot döntött Magyarország

Jelezték, ez a szám körülbelül annyi embert jelent,

mintha egész Cegléd lakossága külföldre költözött volna.

Forrás: 444.hu

A KSH táblázatában az látható, hogy Ausztria a legnépszerűbb célország, a kivándorlók mintegy fele választja nyugati szomszédunkat. A statisztika szerint a kivándorlók Németországot is előszeretettel választják, az előző évhez képest 20 százalékkal nőtt az ide letelepültek száma, ugyanakkor az Egyesült Királyság népszerűsége a brexit óta csökkent, míg 2015-ben több mint 7 ezren vándoroltak a szigetországra, 2023-ban ez a szám már az ezret sem érte el – ismertették.

Kapcsolódó:

Friss kutatás: Tömegével hagyják el az országot a magyarok, évente több tízezren költöznek külföldre

Kiszivárgott a népszámlálás eredménye: Rosszabb a helyzet Magyarországon, mint vártuk

Valódi Hírek