Rendkívüli fordulat: Orbán Balázs figyelmeztette az Egyesült Államokat

Orbán Balázs úgy tudja, a szuverenitásvédelmi törvény „a demokráciába vetett hitet erősíti”.

Orbán Balázs azonnal leckét adott a Facebookon David Pressmannek, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetének, miután az USA ismét mély aggodalmát fejezte ki a magyarországi szuverenitási törvénnyel kapcsolatban.

Orbán Balázs Facebookon üzent Pressmannak

Orbán Viktor politikai igazgatója úgy gondolja, a törvény „pont a Pressman-féléktől védi meg Magyarországot, akik kívülről akarnak beavatkozni a magyar politikai folyamatokba”. Orbán hozzátette azt is, hogy Pressman inkább foglalkozzon a saját hazájában zajló politikai folyamatokkal.

Kapcsolódó: Borul a bili: Szijjártó Péter olyat tett Szlovákiában, amivel saját ellenségeit vádolja az Orbán-kormány (+videó)

Kemény figyelmeztetést küldött az Egyesült Államok

Mint pénteken megírtuk, az Egyesült Államok mély aggodalmát fejezte ki a szuverenitásvédelmi törvény magyarországi végrehajtása miatt, amelyet Washington a civil társadalom és a független médiaszervezetek elleni támadásként értékelt. Matthew Miller, az Egyesült Államok külügyminisztériumának szóvivője élesen bírálta az intézkedést, amelyet

a demokratikus kormányzással és a jogállamisággal ellentétesnek minősített (!).

A decemberben elfogadott „nemzeti szuverenitás védelméről szóló törvény” miatt a közelmúltban az Egyesült Államok többször is hangot adott aggodalmának. Erősen kritizálták a jogszabályt, mivel az USA álláspontja szerint az intézkedés „drákói eszközökkel ruházza fel a magyar államot”, amely szerintük alkalmas a másként gondolkodók elnyomására is.

„A magyar kormánynak a független szervezetek zaklatására, megfélemlítésére és megbüntetésére irányuló kísérletei ellentétesek a demokratikus kormányzás és a jogállamiság elveivel”

– hangsúlyozta közleményében Matthew Miller, jelezve: figyelemmel kísérik az aggasztó magyarországi tendenciákat.

Kiderült: a demokráciát szeretnék erősíteni kommunista törvényükkel Orbánék

Pressman vasárnap a félelemgépezet részének nevezte a Szuverenitásvédelmi Hivatalt, mire Orbán azt közölte, a magyar szabályozás megítélését bízza inkább a magyar emberekre.

A miniszterelnöki politikai igazgató Facebook-oldalán reagált az USA kritikáira, és továbbra is azt hangoztatta, hogy a szuverenitásvédelmi törvény célja „a magyar politikába való külföldi beavatkozás elleni küzdelem az átláthatóságon keresztül”, amely szerinte „erősíti a demokráciába vetett hitet”. Minden bizonnyal „a magyar demokráciába vetett hit erősítése” okán indítanak eljárásokat magyar újságírók és lapok ellen is. Orbánéknál ilyen a demokrácia.

Orbán Balázs kijelentette: ragaszkodnak a transzparenciához

„Értjük, persze, hogy egyesek titokban szeretnének külföldi országok politikai folyamataiba beavatkozni,

mi viszont ezzel ellenkező állásponton vagyunk, ragaszkodunk a transzparenciához!”

– tudatta Orbán.

A politikai igazgató Orbán szerint Pressman és az Egyesült Államok így akar beleavatkozni a magyarországi politikai folyamatokba.

„Pressman nagykövet úrnak és az amerikai kritikusoknak pedig azt tanácsolnám, hogy

először mindenki a saját demokratikus folyamataira koncentráljon…

például a jelenleg zajló amerikai választásokra…”

– szúrt oda Facebookon Pressmannak Orbán.

(Orbán Balázs/Facebook)

Kapcsolódó:

Rájár a rúd Orbánra: Az Egyesült Államok is figyelmeztette a miniszterelnököt

Nagy baj van? Orbánék ellenségével tárgyalt titokban a honvédelmi miniszter (+fotók)

Nagy a baj: Úgy fordulnak rá Orbánék az EU-s elnökségre, hogy egyáltalán nem hajlandók szembenézni a valósággal

Mi a fene folyik itt? Orbán rettegett gigahivatala bizalmas információk tömegéhez akar hozzáférni

Valódi Hírek