Kiszivárgott: Titokban kötöttek alkut az arabokkal Orbánék a mini-Dubajról

Döntött a „szuverén” Orbán-kormány: eladják az araboknak Rákosrendező területét, hogy így nyerészkedjenek.

A MÁV pénteken közbeszerzést írt ki a Rákosrendező terület előkészítésére. A hvg.hu értesülései szerint a területet hamarosan arab befektetőknek értékesítik a sokat vitatott mini-Dubaj beruházás keretében.

A 14 milliárd forintos keretösszegű megbízás első körben „a legszükségesebb feladatokat”, főleg a 130 hektáros terület „megtisztítását” tartalmazza.

A pályázati kiírás alapján a Rákosrendező vasútállomásnál tervezett rozsdaövezeti fejlesztés előkészítésére van szükség, hogy helyet biztosítsanak a kiemelt beruházássá minősített, 5 milliárd eurós új városrésznek, amelyet

egy arab ingatlanfejlesztő építene, hasonlóan a nemrég Belgrádban épült negyedhez.

Kapcsolódó: Mi a frász történik? Rengeteg család életét bolygatja fel a kormány elképesztő terve

A Rákosrendező területén el kell bontani 21 kilométernyi vasúti vágányt és 6 kilométernyi vezetéket, valamint elszállítani 500 tonna fa- és 10 ezer tonna betonhulladékot. Emellett az illegálisan felhalmozott, veszélyes hulladék mennyiségét a MÁV 190 ezer köbméterre becsüli, amelyet szintén el kell távolítani.

A terület megtisztításával sietni kell, mert a kormány szoros határidőket szabott. Szijjártó Péter külügyminiszter ígérete szerint a területet már idén ősszel

át kívánják adni a „fejlesztőnek”.

Emlékeztettek, Lázár János építési és közlekedési miniszter tavaly 20 milliárd forintra becsülte csak a kármentesítést költségeit, de a terület megfelelő rendezésére bő 400 milliárdos kiadást jósolt a miniszter. Orbán Viktor kormánya ebből „csak” 300 milliárdot mert felvállalni – pedig ők aztán nem szégyenlősek, ha pénzről van szó.

Jelezték, a mini-Dubaj beruházásból leginkább a zsíros kormányzati megbízásokat eddig is bezsebelő gazdasági szereplők húzhatnak hasznot. Vagyis hivatalos: a „szuverén” Orbán-kormány eladja az araboknak Budapest kiemelten értékes területét, hogy így nyerészkedjenek a Fidesz-közeli érdekcsoportok.

Kapcsolódó:

Forrnak az indulatok a parlamentben: Most szavazták meg Orbánék a teljes Budapestet taccsra vágó döntést

Botrányos: Penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj miatt költözésre kényszerült lakónak (+videó)

Most érkezett: Nyélbe ütötték a boltot az arabokkal Lázárék, megépül a mini-Dubaj Rákosrendezőn

Itt van Szijjártó rendkívüli bejelentése: Megépül a mini-Dubaj, Orbánék lepaktáltak az arabokkal is (+videó)

Valódi Hírek