Gyurcsány Ferenc: Azokkal is megküzdünk, akik ezt a mocskot napról napra idehordják (+videó)

Mutatjuk Gyurcsány Ferenc, a DK elnökének friss Facebook-videóját.

„Háromszor kellett nagy, súlyos politikai döntést hoznom az életemben”

– fogalmazott Gyurcsány Ferenc pénteki Facebook-videójában.

Először 2003-ban, amikor Medgyessy Péter főtanácsadója volt. A miniszterelnök anélkül, hogy Gyurcsány Ferenccel egyeztetett volna, egyik este, egy kisebb társaságban bejelentette, hogy behívja főtanácsadóját a kormányba.

„Kész helyzet elé állított. Hazamentem azzal, hogy akartam is, meg nem is, de az nem volt rendben, hogy ő döntött helyettem. Ott egy fél éjszakát járkáltam föl meg alá, hogy mi is itt a helyes magatartás”

– idézte fel a történteket a Demokratikus Koalíció elnöke.

Mint mondta, második alkalommal akkor került nehéz helyzetbe, amikor 2010 környékén eldöntötték, létrehozzák a DK-t. Voltak viták – mondta Gyurcsány Ferenc, hozzátéve,

„de ott a vitának azt a részét, hogy kell-e foglalkozni azzal a sok minden mocsokkal, ami akkorra már felgyülemlett, arra azt mondtuk, hogy nem, az majd megoldódik magától”.

A harmadik alkalom most érkezett el. El kellett dönteni, hogy mit csináljunk, sőt, most tulajdonképpen arról is kellett határozni, hogy „nem lehet csak félig dönteni” – fogalmazott a DK elnöke, Gyurcsány Ferenc.

Mint hangsúlyozta, kár volt annak az illúziójába esni, hogy a gondok majd megoldódnak maguktól, „hogy elpárolog a mocsok”. Bele kell állni! – emelte ki a politikus.

Megjegyezte, ez a döntés valójában két részből áll.

„Az egyik döntés, hogy ebben nekünk is változni kell, és meg kell ezért küzdeni. Kettő: azokkal is megküzdünk, akik ezt a mocskot napról napra idehordják”

– mondta.

Nyilván sokan láthatták a Gladiátor című filmet Russell Crowe főszereplésével. Annak az alkotásnak van egy izgalmas része, amely a jelenlegi helyzethez hasonlítható. A film főhőse ugyanis úgy fogalmazott, hogy bármi is fog kijönni az arénába, nagyobb az esély a túlélésre, amennyiben összedolgozunk.

„Mi valójában, ha nem is mondtuk ki, ezt üzentük mindvégig az Orbánnal szembenálló ellenzéknek: ha összedolgozunk, nagyobb esélyünk van. Ezt ez az ellenzék nem értette meg”

– mutatott rá a Demokratikus Koalíció elnöke, hozzátéve, érdemes megnézni, hova jutottak az ellenzéki pártok az elmúlt 10 évben.

„Ha együtt maradunk, akkor túléljük”

– idézte a Ridley Scott világszerte ismert filmjében elhangzottakat Gyurcsány Ferenc.

A történet nem csupán a DK-ról szól

Hozzátette, a DK nem csupán túlélni akar, sőt, a történet nem csak a Demokratikus Koalícióról szól.

„Arról szól, hogy győzünk-e, és nem a DK, hanem Magyarországnak az a fele, amelyik szembemegy mindazzal a hazugsággal, mindazzal a mérgezettséggel, fertőzöttséggel, amit Orbán teremtett ebben az országban”

– hívta fel rá a figyelmet Gyurcsány, aki szerint a cél: végül győzedelmeskedjen az a normalitás, az a típusú tisztesség, amelyet ők képviselnek.

„Megküzdünk érte!”

– zárta üzenetét a DK elnöke.

(Gyurcsány Ferenc/Facebook)

Valódi Hírek