Irgalmatlan haragra gerjedt Orbán Viktor: Most rúgta fel a brüsszeli asztalt (+fotó)

Orbán Viktor Brüsszel városában nyilatkozott az újságíróknak.

Orbán Viktor Brüsszelbe utazott, hogy részt vegyen a napokban megrendezendő EU-s csúcson. A magyar kormányfő mikrofon elé állt a belga fővárosban.

A helyszínen dühös hangvételű sajtótájékoztatót tartott. Azt mondta, az Európai Néppárt, a szocialisták és a liberálisok koalíciója „pimaszság az európai választókkal szemben„. Ők ugyanis többségében a jobboldalra szavaztak, szerettek volna egy jobboldali vezetést – vélekedett a miniszterelnök, aki már régen elhatározta, hogy „elfoglalja” Brüsszelt, ám a terve sehogy sem akar összejönni. Azt azonban elfelejtette hozzátenni, hogy a jobboldali választók többsége is nemet mond a neonáclkkal való együttműködésre, így nyilvánvalóan természetesebb szövetségeseket talál a néppárt a mérsékelt erők között.

Orbán szerint a Néppárt felszívta a jobboldali szavazatokat, és elment balra. Meglátása szerint az együttműködés „hazugságra és átverésre épül„, nem veszi figyelembe az elnök rossz teljesítményét – idézte a politikus mondandóját a 24.hu.

Véleménye az, hogy az új lengyel kormány több kétséges változtatást hajtott végre. Elmondása szerint levelet küldött Ursula von der Leyennek ,és megkérdezte tőle:

amennyiben hazánk is úgy jár el, mint Lengyelország, akkor Magyarország ellen is megszűnik a 7. cikkely szerinti eljárás?

Orbán Viktor állítása szerint az Európai Bizottság elnöke válaszra sem méltatta őt.

Egy ilyen bizottság elnöke nem maradhat

– fogalmazott a politikus, akinek néhány név már megfordult a fejében, ám nem árulta el, kit látna szívesen von der Leyen székében.

Kapcsolódó: Lelépett Orbán haverja: Máris ömlenek az EU-s milliárdok a demokráciát választó lengyelekhez

Orbán Viktor Brüsszel városába utazott

Az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor nyilatkozott a sajtó munkatársainak a kétnapos tanácskozás első napján, 2024. június 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Európai Unió brüsszeli csúcstalálkozójára érkező Orbán Viktor nyilatkozott a sajtó munkatársainak a kétnapos tanácskozás első napján, 2024. június 27-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Vajon mi böki Orbán csőrét?

Mint már ismert, nemet mondott Orbán csatlakozási kérelmére Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke, az ECR nevű szélsőjobboldali európai pártcsalád vezetője. Így pedig bekövetkezett az, amire Orbánék egyáltalán nem számítottak. A magyar miniszterelnök és pártja, a Fidesz továbbra is hátország nélkül maradhat az Európai Néppártból való kilépése után.

A jobboldali finn párt (a Finnek Pártja) EP-képviselője, Sebastian Tynkkynen örömhírként tálalta, hogy a Fidesz nem csatlakozik az Európai Konzervatívok és Reformeristák pártcsaládjához.

Kapcsolódó: Kiszivárgott a kínos hír: Legfontosabb szövetségese vágta be az ajtót Orbán előtt

A friss hírek szerint Orbán kieszelt egy tervet: Andrej Babiš volt cseh kormányfő és Robert Fico, a nemrég lőtt sebeket szerzett szlovák miniszterelnök pártjával folytat tárgyalásokat egy európai parlamenti frakció létrehozásáról.

Kapcsolódó:

Próbálták eltitkolni, de végül kibukott: Orbán falrengető tervvel készül, hogy elkerülje a katasztrófát

Évekre meghatározza az EU sorsát a friss döntés: Orbán dühös lesz

Valódi Hírek