Próbálták eltitkolni, de végül kibukott: Orbán falrengető tervvel készül, hogy elkerülje a katasztrófát

Az értesülések szerint Orbán Viktor magyar kormányfőnek különös ötlete támadt, abban pedig az EP fontos szerepet játszik.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Andrej Babiš volt cseh kormányfő és Robert Fico, a nemrég lőtt sebeket szerzett szlovák miniszterelnök pártja tárgyalásokat folytat egy európai parlamenti frakció létrehozásáról. A Fidesz a cseh ANO-val és a szlovák Smerrel kíván egy, a politikai fősodorral szemben álló blokkot kialakítani. Minderről a Népszava értesült a napokban. Egy informátoruk szerint

az ötletgazda Orbán Viktor.

Rosszul áll Orbán Viktor szénája az EP-ben

Mint már ismert, nemet mondott Orbán csatlakozási kérelmére Giorgia Meloni, Olaszország miniszterelnöke, az ECR nevű szélsőjobboldali európai pártcsalád vezetője. Így pedig bekövetkezett az, amire Orbánék egyáltalán nem számítottak. A magyar miniszterelnök és pártja, a Fidesz továbbra is hátország nélkül maradhat az Európai Néppártból való kilépése után.

A jobboldali finn párt (a Finnek Pártja) EP-képviselője, Sebastian Tynkkynen örömhírként tálalta, hogy a Fidesz nem csatlakozik az Európai Konzervatívok és Reformerek pártcsaládjához.

Kapcsolódó: Kiszivárgott a kínos hír: Legfontosabb szövetségese vágta be az ajtót Orbán előtt

Mi a helyzet Orbán új tervével?

A Népszava információi szerint a szövetségbe várják a Jarosław Kaczyński vezette lengyel Jog és Igazságosság (PiS) pártot is. Az mellesleg az Európai Konzervatívok és Reformerek frakcióját erősíti. Mellettük Janez Janša Szlovén Demokrata Pártját is invitálják az értesülések szerint. Utóbbi képviselői az Európai Néppártban foglalnak helyet. Ugyanakkor egyiküket a frakció alelnökének választották a múlt héten, így valószínűtlen, hogy Orbánék kedvéért váltanak.

A pártcsoport alakításához 7 tagországból 23 képviselőre van szükség.

Kapcsolódó:

Lehullt a lepel: Elképesztő hazugságot próbáltak meg eltitkolni Orbánék

Most érkezett: Összedőlt a miniszterelnök minden álma, kispadra ültették Orbán Viktort

Valódi Hírek