Évekre meghatározza az EU sorsát a friss döntés: Orbán dühös lesz

Megszületett a megállapodás: Ursula von der Leyen marad az Európai Bizottság elnöke, ő marad az EU legmeghatározóbb arca.

Megvan a megállapodás az Európai Unió vezető pozícióról: Ursula von der Leyen újabb ciklust kezdhet – írta meg a német Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) számolt be kedden.

Ursula von der Leyen marad, döntöttek az EU politikusai

Az Európai Parlament három mérsékelt frakciója döntésre jutott az Európai Bizottság, az Európai Tanács és a külügyi főképviselő személyeiről. A megállapodást Donald Tusk, Olaf Scholz, Pedro Sanchez és Emmanuel Macron hozta tető alá.

Az Európai Néppárt (EPP), a szociáldemokraták és a liberálisok az EPP csúcsjelöltjét,

Ursula von der Leyent nevezik ki az Európai Tanács csütörtöki ülésén.

Az Európai Parlamentnek azonban még meg kell őt választania: erre várhatóan július közepén kerül sor. A volt portugál miniszterelnök, a szociáldemokrata

Antonio Costa kapja az Európai Tanács elnöki posztját.

A külügyi és biztonságpolitikai főképviselő pedig az észt miniszterelnök, a liberális Kaja Kallas lesz.

Orbán tajtékozni fog

Orbán Viktor egy hete, június 18-án még kifakadt, amikor megtudta, hogy a vezető tisztségekről megkezdődtek a tárgyalások.

Beszámoltunk arról, hogy Orbán Viktor az EU-s vezetők találkozója után különös bejegyzést osztott meg a közösségi oldalán. Bejegyzésében ismét a háborút emlegette, ami azért is érdekes, mert épp a minap futott be a hír, miszerint hatalmas összegeket utalt ki a választások előtti hónapokban a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda.

A pénz pedig a háborús propagandára ment el.

Valódi Hírek