Közel sincs vége: Harmadfokú riasztást adtak ki péntekre, vörösbe borult az ország egyik szeglete (+térkép)

Mutatjuk az időjárás-előrejelzés részleteit.

Figyelmeztetést adott a HungaroMet péntekre a várható hőség miatt, ráadásul Bács-Kiskun vármegye vörösbe borul a hét utolsó munkanapján. Ez azt jelenti, hogy a napi középhőmérséklet a vármegye területén meghaladja majd a 29 Celsius-fokot.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzése péntekre. Forrás: met.hu

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzése péntekre. Forrás: met.hu

Mit mutat az időjárás-előrejelzés?

Péntek hajnalban fátyolfelhők takarják majd a csillagokat, csapadék ugyanakkor nem várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 21 Celsius-fok között alakul, miközben a keleti szél helyenként megélénkül.

A hét utolsó munkanapján rengeteg napsütés várható, és bár a csütörtökön érkezett szaharai por továbbra is szűri majd a nap sugarait, a csúcshőmérséklet így is 30 és 38 Celsius-fok között várható. A HungaroMet szerint az ország déli részén lesz a legmelegebb pénteken. Csapadék az előrejelzés alapján nem várható.

Hőségriasztás van érvényben

Harmadfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére szerda nulla órától szombat éjfélig Müller Cecília országos tiszti főorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján.

A hőség az egészséges szervezetet is megviseli, de a kisgyermekek, az idősek, a várandósok, valamint a szív- és érrendszeri betegséggel élők különösen veszélyeztetettek. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága (OKF) azt kéri mindenkitől, hogy a nagy melegben fogyasszon több folyadékot, elsősorban vizet.

(met.hu nyomán)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó:

Müller Cecília rátenyerelt a piros gombra: Vészhelyzetet hirdetett a tiszti főorvos, vörösbe borul az ország

Valódi Hírek