Kirobbant a botrány: A dolgozók rettegnek attól, hogy Vitézy Dávid megint hatalomra juthat

Súlyos dolgok derültek ki Orbán emberéről.

Vitézy Dávid 5 milliárd forinttal károsította meg a BKV dolgozóit az őket összefogó szakszervezetek közlése szerint – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).

Közölték: Vitézy miatt bukták el a dolgozók az alig egy éves, nehezen kiharcolt Kollektív Szerződést, a nyugdíj- és egészségpénztári hozzájárulást és számos egyéb juttatást is.

Emlékeztettek, hat hónapon keresztül folytak a tárgyalások, azonban ezek nem vezettek eredményre. A szakszervezetek még tüntettek is Vitézy ellen, aki „aztán, magasról tett a dolgozókra, 25 évesen rendkívüli vezetői képességekről, szociális érzékenységről és kollegialitásról tanúbizonyságot téve”.

Arról is írtak, hogy Vitézy neve gyakorlatilag szitokszóvá vált, egyúttal jelezték,

a dolgozók rettegnek attól, hogy Vitézy esetleg újból hatalomhoz juthat.

Bejegyzésüket alább idézzük:

„5 milliárd forinttal károsította meg Vitézy a BKV dolgozóit – a BKV dolgozók és az őket összefogó szakszervezetek szerint. 2011 decemberében a friss kinevezett Vitézy, aki BKK-vezérként a BKV igazgatóságot is uralta,

nekiment a BKV dolgozóinak és felmondatta az alig egy éves, nehezen kiharcolt Kollektív Szerződést.

Ezzel a dolgozók többek között bukták a 2×3%-os nyugdíj- és egészségpénztári hozzájárulást és számos más juttatást, amit egy KSZ biztosít az alap Mt. szerződésekhez képest.

Hat hónapig mentek a tárgyalások eredmény nélkül, még tüntettek is ellene a szakszervezetek.

Aztán, magasról tett a dolgozókra,

25 évesen rendkívüli vezetői képességekről, szociális érzékenységről és kollegialitásról tanúbizonyságot téve.

Nem csoda, hogy Vitézy a BKV közel tízezer dolgozója között nem valami népszerű,

a neve gyakorlatilag szitokszó.

Akkoriban a BKV az örökölt súlyos adósság miatt csődközeli helyzetben volt, a dolgozók viszont úgy érezték, Vitézy velük fizetteti meg azt, amiről ők nem tehetnek. Ez a tény és a velük szembeni aljas, időhúzó és megalázó bánásmód nagyon mélyen beleégett a BKVsokba és a mai napig hat.

Ezért is mennek a riadóláncok, mert

a dolgozók rettegnek attól, hogy Vitézy esetleg hatalomra juthat megint.

A BKV közel tízezer dolgozójának kétharmada budapesti, családjaikkal együtt több tízezren vannak, nem beszélve az időközben nyugdíjba mentekről vagy máshol munkát vállalókról.”

(Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE)/Facebook)

Valódi Hírek