Dobrev Klára: A köztársasági elnök morálisan megbukott

Az interjú során Sulyok Tamásról is szót ejtett Dobrev Klára.

Többek között a közelgő választásokról, az országjárásáról beszélt Dobrev Klára a nyugat.hu-nak adott friss interjújában. Mint azt a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség EP-listavezetője elmondta, bár a Fidesz láthatóan az európai parlamenti választásokra koncentrál, a hárompárti koalíció Orbán Viktor rendszerének bukására helyezi a hangsúlyt.

„Orbán Viktor már nagyon sok mindent mondott. Nemhogy elfoglalni nem tudja Brüsszelt, hanem amikor fontos kérdésekről szavaznak, akkor kiküldik a mosdóba, ahogy láttuk is”

– fogalmazott a DK politikusa.

Hangsúlyozta, hogy június 9-én a hárompárti koalíció az egyetlen baloldali, szociáldemokrata szövetség, amely az erős Európáért küzd.

Kapcsolódó: Dobrev Klára 36 óra alatt minden megyébe visszalátogat, ahol az elmúlt hónapokban megfordult

Az önkormányzati választásokról

Dobrev Klára interjújában úgy fogalmazott, hogy a kormánypárti polgármestereket két dologról lehet megismerni.

„Az egyik, hogy döntéseikben Orbán Viktor és a Fidesz kegyeit keresik, ahelyett, hogy a helyben élő emberekkel foglalkoznának. A másik, hogy amikor be kell számolniuk, hogy mire büszkék, akkor stadionokról, és az Orbán-papa bányájából származó kövekkel letérkövezett főtérről beszélnek”

– mondta a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője.

Megjegyezte, hogy a fideszesekkel ellentétben a baloldali polgármesterek büszkék arra, amit a választópolgárokért tettek, arra, ahogyan a nyugdíjasoknak, a fiataloknak segítettek. Ez mind olyan dolog, ami az emberek hétköznapjairól szól – fogalmazott.

Mint kiemelte, a baloldali, szociáldemokrata, zöld politika, amelyet a legnagyobb ellenzéki közösségként képviselnek, stabilan és magabiztosan áll a választások előtt. Hozzáfűzte, hogy az eddig rendelkezésre álló adatok szerint június 9-e után az Európa-párti politika erősödik meg.

Dobrev Klára az interjú során Sulyok Tamásról is szót ejtett

Immár több mint másfél hét eltelt azóta, hogy Dobrev Klára az ügyészség elé tárta a földmaffiás Sulyok Tamás államfő bűnösségét alátámasztó dokumentumokat. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője büntetőfeljelentést is tett a történtek kapcsán.

Az iratokból egyértelműen kirajzolódik, hogy Sulyok Tamás pénzért játszott át magyar termőföldeket külföldieknek, ám a Polt Péter vezette ügyészség eddig nem tett jogi lépéseket az ügyben, holott a bizonyítékok cáfolhatatlanok. Minderről a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője beszélt hétfői sajtótájékoztatóján.

Kapcsolódó: Elfogyott Dobrev Klára türelme: Azonnali választ követel Polt Pétertől Sulyok Tamás büntetőügyében

Dobrev Klára friss interjújában megosztotta, hogy véleménye szerint

„a köztársasági elnök morálisan megbukott, Schmitt Pál és Novák Katalin után Sulyok a harmadik olyan elnök, aki nemcsak a nemzet egységét nem tudja megjeleníteni, hanem a tisztességes konzervatív választópolgárok számára is szégyen”.

Kapcsolódó:

Dobrev Klára: A DK 2200 jelölttel vág neki a vasárnapi önkormányzati választásnak

Valódi Hírek