Dobrev Klára: A DK 2200 jelölttel vág neki a vasárnapi önkormányzati választásnak

Dobrev Klára, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője szerint tévedés, hogy az ellenzék kevesebb szavazatszámlálót delegál az 5 évvel ezelőttihez képest.

Az EP-képviselő, Dobrev Klára megköszönte a Demokratikus Koalíciót körülvevő közösségnek, hogy támogatták a 2200 jelölt munkáját.

A DK 2200 csapattal indult a választásokon, idézte fel Dobrev

Dobrev Klára Facebook-bejegyzését változtatás nélkül idézzük az alábbiakban:

„Büszke vagyok a közösségünkre!

Többen megírták, hogy az ellenzéki pártok most nem delegáltak annyi szavazatszámlálót a szavazókörökbe, mint korábban, ez azonban nem igaz.

Maga a Nemzeti Választási Iroda nyilatkozta azt, hogy csak az EP-választás logikáján delegált szavazatszámlálókat tudja pártonként csoportosítani és megszámolni. Az önkormányzati választási logikán delegáltakat nem, mert annyira bonyolult és sokszínű a kép.

Márpedig ezen az önkormányzati választáson 2200 jelölt indul a DK jelöltjeként, vagy a DK támogatásával, ezért teljesen természetes, hogy mi így, önkormányzati logikán delegáltuk a szavazatszámlálóinkat. Így tehát elérjük a teljes lefedettséget a szavazatszámlálók tekintetében, de a delegáltakat most önkormányzati választási logikán, helyben delegáljuk.

Ott leszünk tehát a legkisebb településeken is, a legnagyobb ellenzéki közösség delegáltjai országszerte felügyelik a választás tisztaságát most vasárnap.

Köszönöm a munkájukat!”

(Dobrev Klára / Facebook)

Valódi Hírek