Váratlan bejelentés: Szijjártó Péter elárulta, miért csúszik térden a háborús bűnösök előtt

Szijjártó Péter magyarázkodik a háború kirobbantóinak támogatása kapcsán.

A háború kirobbantóit segíti Szijjártó Péter a cselekedeteivel

A magyar kormány „a hazai vállalatok érdekeinek védelmében” nem támogatta előző héten a több orosz és belarusz mezőgazdasági áruval szemben kivetett európai uniós büntetővámokat – mesélte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten.

Szijjártó azért kényszerült újbóli magyarázkodásra, mert az Európai Unió vezetői büntetővámokat szavaztak meg az orosz és belarusz mezőgazdasági termékekre, amellyel kapcsolatban – „természetesen” –

a magyar külgazdasági és külügyminiszter volt az egyetlen, aki tartózkodott a szavazáson.

Ki ismeri legjobban az oroszokat?

A tárcavezető az angolai kollégájával közös sajtótájékoztatóján az üggyel kapcsolatban feltett újságírói kérdésre válaszolva arról számolt be, hogy sok magyar mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalat folytat komoly tevékenységet Oroszországban. Számos cégnek ebből, vagy épp az országba irányuló exportból származik a bevételei jelentős része – magyarázta.

„És hogyha most az Európai Unió büntetővámokat léptet életbe az oroszokkal szemben a mezőgazdaság terén, az oroszok erre reagálni fognak.

Ismerjük őket, sokszorosan is reagálni fognak”

– figyelmeztetett Szijjártó Péter, aki talán a legjobban ismerheti az oroszokat, hiszen Szergej Viktorovics Lavrov külügyminisztertől vette át az orosz Barátság érdemrendet az általuk Szijjártóék ellen elkövetett (!) hekkertámadás után.

Kapcsolódó: Mi ütött Szijjártóba? Dadogva, hadarva és remegő hanggal próbálta kimosdatni magát (+videó)

A magyar vállalatokat támogatta Szijjártó Péter?

„A kérdésem az, hogy miért ne képviseltem volna én a magyar vállalatok érdekeit?”

– vetette fel.

Szijjártó Péter azt mondta, az orosz válaszintézkedések azzal a kockázattal járnak, hogy az érintett hazai cégek tevékenysége nehezebbé válik vagy egyenesen ellehetetlenül.

„És miért lenne érdekünk nekünk, magyaroknak az, hogy magyar vállalkozásokat nehéz helyzetbe hozó intézkedésekhez adjunk támogatást?”

– kérdezte.

„Értem én azt, hogy az ellenzék nem a magyar nemzeti érdekeket képviseli. Értem én, hogy nekik nem számítanak a magyar munkaadók érdekei,

de nekünk meg számítanak

– hazudta.

Kapcsolódó: Kritikus a helyzet: Jön az új letelepedési program, bevándorlóországot csinálnak Orbánék Magyarországból

A magyar gazdaság érdekeit képviselte?

„Nekem nem volt érdekem, hogy a liberális mainstreamhez való alkalmazkodásért esetleg járó buksisimogatást behúzzam, mert hát az kit érdekel? Engem inkább az érdekelt, hogy a magyar vállalatok érdekeit, és ezáltal

a magyar gazdaság érdekeit képviseljem”

– hangoztatta.

Emlékezetes, amikor az orosz hekkertámadásról kérdezték Szijjártó Pétert, felháborodott, mert szerinte „igazságtalanul vádolják” őt. Azt vetette az újságírók szemére, hogy az orosz érdekek kiszolgálójának tartják. Ám egyetlen nappal később Vlagyimir Putyin legnagyobb haverjához utazott Fehéroroszországba.

A tárcavezető megköszönte a „békére való törekvésben való közös megértést” (?!) kollégájának. Mindezt annak fényében, hogy 2022 februárjában a belarusz diktátor, Aljakszandr Lukasenka engedte meg az oroszoknak, hogy országa területéről támadják meg Ukrajnát.

Ha ez önmagában nem lett volna elég: az orosz légierő máig a légterük felett repülve támadhatja az ukránokat. Üzemanyag-feltöltő állomásokat biztosított, illetve orosz fegyvereket és katonai felszereléseket tárol az ukrán állam területén Outyin hadserege. Emiatt az EU szankciókat vezetett be a csatlós állam ellen.

Írtunk arról is, hogy orosz taktikai atomfegyvereket is telepítettek Fehéroroszországba: Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök korábban közölte, hogy olyan rakéták és bombák vannak a birtokukban, amelyeket Moszkva adott át nekik. Ezúton is további jó cimborálást kívánunk a magyar külügyminiszternek a háborús bűnösökkel!

Kapcsolódó:

Szijjártó Péter tagadta, hogy az oroszok embere, majd keresztbe tett az EU-nak

Valódi Hírek