Jön a fordulat Szlovákiában: Kiderült, hova viszik a súlyosan megsérült Robert Ficót a kórházból

Robert Fico a kórház után egyenesen hazatérhet.

A merényletben megsérült Robert Fico állapota stabil, orvosai bizakodóak. A szlovák kormányfő a kórházi kezelések után után otthonában lábadozhat. Minderről Miriam Lapuníková, a besztercebányai F. D. Roosevelt Egyetemi Kórház igazgatója számolt be a minap. Hozzátette, Fico kívánsága, hogy amint a körülmények lehetővé teszik, hazatérhessen.

Mi történt Szlovákia miniszterelnökével?

Lövések dördültek el a nyitrabányai kultúrháznál május 15-én, szerdán, amikor Robert Fico az emberek közé ment a helyi rendezvényen. A politikust azonnal kórházba szállították, 5 órán át tartó életmentő operáción esett át. A kórház igazgatóhelyettese szerint a miniszterelnököt 2 orvosi csapat műtötte.

Peter Pellegrini megválasztott államfő rövidesen meglátogatta a kórházban lábadozó Ficót. Elmondása szerint a kormányfő emlékszik az őt ért támadás részleteire. Május 17-én érkezett a hír, hogy a szlovák miniszterelnök újabb műtéten esett át. A besztercebányai kórház igazgatónője, Miriam Lapuníková közölte, hogy az operáció hozzávetőlegesen 2 órán át tartott. Megjegyezte, a beavatkozás a sebgyógyulás felgyorsítása céljából történt.

Múlt szombaton azonban már arról cikkezett a szlovák sajtó, hogy a miniszterelnökük rövidesen visszatér.

Nyomoz a szlovák hatóság a Robert Fico elleni merénylet miatt

A illetékes szervek annak lehetőségét is vizsgálják, hogy talán mégsem egyedül cselekedett a szlovák miniszterelnököt életveszélyesen megsebesítő merénylő – mondta Matúš Šutaj Eštok szlovák belügyminiszter az újságíróknak nyilatkozva Pozsonyban május 19-én.

(Új Szó/Nyugati Fény nyomán)

Kapcsolódó:

Friss hírek érkeztek a nyitrabányai merényletben életveszélyesen megsérült Robert Ficóról

Valódi Hírek