Friss hírek érkeztek a nyitrabányai merényletben életveszélyesen megsérült Robert Ficóról

Robert Fico szlovák kormányfőt május 15-én érte merénylet.

Fokozatosan javul a merényletben megsebesült Robert Fico állapota. A szlovák kormányfő továbbra is a besztercebányai Roosevelt kórházban lábadozik, orvosai bizakodóak – derült ki az Új Szó hétfői cikkéből.

Mi történt pontosan?

Lövések dördültek el a nyitrabányai kultúrháznál május 15-én, szerdán, amikor Robert Fico, Szlovákia miniszterelnöke az emberek közé ment a helyi rendezvényen. A politikust azonnal kórházba szállították, 5 órán át tartó életmentő operáción esett át. A kórház igazgatóhelyettese szerint a miniszterelnököt 2 orvosi csapat műtötte.

Peter Pellegrini megválasztott államfő rövidesen meglátogatta a kórházban lábadozó Ficót. Elmondása szerint a kormányfő emlékszik az őt ért támadás részleteire. Május 17-én érkezett a hír, hogy a szlovák miniszterelnök újabb műtéten esett át. A besztercebányai kórház igazgatónője, Miriam Lapuníková közölte, hogy az operáció hozzávetőlegesen 2 órán át tartott. Megjegyezte, a beavatkozás a sebgyógyulás felgyorsítása céljából történt.

Pár nappal később közölték, hogy Fico túl van az életveszélyen, ám állapota továbbra is súlyos, felépülése pedig még nagyon sokáig tart. Szombaton azonban már arról cikkezett a szlovák sajtó, hogy a miniszterelnökük rövidesen visszatér.

Nyomoz a szlovák hatóság a Robert Fico elleni merénylet miatt

A illetékes szervek annak lehetőségét is vizsgálják, hogy talán mégsem egyedül cselekedett a szlovák miniszterelnököt életveszélyesen megsebesítő merénylő – mondta Matúš Šutaj Eštok szlovák belügyminiszter az újságíróknak nyilatkozva Pozsonyban múlt vasárnap.

Kapcsolódó: Fordulat a Fico elleni merényletben: Megdöbbentő elméletről nyilatkozott a szlovák belügyminiszter

Részletezése szerint vannak erre utaló jelek, így nyomozócsoportot állítottak fel, amely azt a lehetőséget is vizsgálja, hogy nem „magányos farkasról” volt szó, mint azt korábban feltételezték. Az információk szerint

a szlovák Speciális Büntetőbíróság elrendelte a férfi vizsgálati fogságba helyezését.

Kapcsolódó:

FRISS: Megvan, mikorra épülhet fel a meglőtt Robert Fico

Nem csitul a vihar a szomszédban: Súlyos következményei lettek a Robert Fico elleni merényletnek

Valódi Hírek