Forrnak az indulatok Sulyok Tamás körül: Dobrev Klára reagált az ügyvédi kamara kínos magyarázkodására

Dobrev Klára Sulyok Tamás kapcsán posztolt a közösségi oldalára.

Május 22-én Dobrev Klára bizonyítékokkal igazolta, hogy Sulyok Tamás ügyvédként, törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben játszott át magyar termőföldeket külföldieknek. A DK politikusa csütörtökön az ügyészség elé tárta a sötét ügyletet. Az ahhoz kapcsolódó dokumentumokat átadta a sajtó képviselőinek. Dobrev Klára bejelentése után a Sándor-palota jogi lépéseket helyezett kilátásba.

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője pénteken hivatali visszaélés miatt feljelentést tett a jelenlegi köztársasági elnök ügyében. Emellett eljárást is kezdeményezett az Alkotmánybíróságnál. Továbbá törvénymódosítást is kezdeményez, amely kimondaná, hogy annak a köztársasági elnöknek, aki idő előtt kényszerül távozni a Sándor-palotából, például lemondás vagy megfosztás miatt, ne járjanak élete végéig juttatások.

Emellett vasárnap közölte, kezdeményezte, hogy az Országgyűlés indítson megfosztási eljárást Sulyok Tamás köztársasági elnökkel szemben.

Minderről >>ITT<< írtunk részletesen.

Megszólalt az ügyvédi kamara

A Magyar Ügyvédi Kamara hétfőn közleményt adott ki a történtek kapcsán.

Mint kifejtették, a politikai térben elhangzott súlyos szavakkal szemben a kamara „meg nem cáfolt meggyőződése” az, hogy Sulyok Tamás az ügyvédi hivatását nagy közmegbecsüléssel végezte. Továbbá tudományos és alkotmánybírói tevékenysége során mindenkor kiállt az ügyvédi és kamarai függetlenség mellett. Azt a jogállamiság és közbizalom alappillérének tartja a jelenlegi államfő, mindezért pedig hálás neki a Magyar Ügyvédi Kamara – áll a közleményben.

Kapcsolódó: Kétségbeesett üzenetben magyarázkodik Sulyok Tamás bűnügyi érintettségéről az ügyvédi kamara

Dobrev Klára reagált a kamara Sulyok Tamás államfővel kapcsolatos közleményére

A DK–MSZP–Párbeszéd szövetség EP-listavezetője friss Facebook-videójában arra hívta fel a figyelmet, hogy a Magyar Ügyvédi Kamara két dologra nem tért ki. Ugyanazokról a részletekről nem esett szó, amelyekről Orbán Viktor még mindig hallgat a Sulyok-féle földmaffia ügyben – hívta fel a figyelmet Dobrev Klára.

Arra eddig senki nem adott magyarázatot, hogy Sulyok Tamás hogyan lehet köztársasági elnök, hiszen

alkotmánybíróként is kapcsolatban maradt

azokkal az osztrákokkal, akik szintén az ügy szereplői – mutatott rá Dobrev Klára.

(Dobrev Klára/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek