Kétségbeesett üzenetben magyarázkodik Sulyok Tamás bűnügyi érintettségéről az ügyvédi kamara

Sulyok Tamás kapcsán megszólalt a Magyar Ügyvédi Kamara is.

Május 22-én Dobrev Klára bizonyítékokkal igazolta, hogy Sulyok Tamás ügyvédként törvényellenesen, vélhetően bűnszervezetben játszott át magyar termőföldeket külföldieknek. A DK politikusa csütörtökön az ügyészség elé tárta a sötét ügyletet. Az ahhoz kapcsolódó dokumentumokat átadta a sajtó képviselőinek.

Dobrev Klára bejelentése után a Sándor-palota jogi lépéseket helyezett kilátásba.

A Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselője pénteken hivatali visszaélés miatt feljelentést tett a jelenlegi köztársasági elnök ügyében. Emellett eljárást is kezdeményezett az Alkotmánybíróságnál.

Kapcsolódó: Dobrev Klára hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz Sulyok Tamás ügyében és eljárást kezdeményez az Alkotmánybíróságnál (+videó)

Mint azt Dobrev Klára kifejtette, Sulyok Tamás 2014. szeptember 27-e és 2019. október 4-e között a gyanú szerint összeférhetetlenségi okok fennállta miatt nem részesülhetett volna juttatásokban.

Sulyok legkevesebb 153.634.560 forintnyi díjazáshoz jutott hozzá törvénytelenül.

Mindez felveti a különösen nagy kárt okozó csalás gyanúját és a hivatali kötelezettség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés gyanúját – fogalmazott a DK politikusa.

Valódi Hírek