Dobrev emeli a tétet: Megfosztási eljárást kezdeményez Sulyok Tamás ellen

A csongrádi földmaffiában érintett államfőnek mennie kell.

Az elmúlt napok világosan megmutatták, hogy Sulyok Tamás méltatlan a köztársasági elnöki tisztségre, hiszen alkotmánybíróként egy külföldi érdekeket szolgáló osztrák földmaffiás cég ügyvédjeként és megbízottjaként járt el – közölte Dobrev Klára vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A hárompárti baloldali koalíció listavezetője aláhúzta: az ügyben számos kezdeményezést tett az elmúlt napokban.

  • minden bizonyítékot átadott az ügyészségnek,
  • büntetőfeljelentést tett különösen nagy kárt okozó csalás és hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekmény gyanújával,
  • valamint törvénymódosítást kezdeményezett, hogy bukott államfőnek ne járhassanak élete végéig több milliós juttatások.

„Magyarország köztársasági elnöke nem lehet egy köztörvényes bűnöző, ezért a mai nappal kezdeményezem, hogy az Országgyűlés

indítsa meg a megfosztási eljárást

Sulyok Tamás köztársasági elnökkel szemben, és mondja ki, hogy Sulyok Tamásnak távoznia kell az államfői tisztségből!”

– jelentette be Dobrev Klára.

Hozzátette: az ehhez szükséges aláírások összegyűjtését már megkezdték, és kíváncsian várják, hogy az eljárás végén hogyan fog szavazni a Fidesz, szerintük lehet-e egy köztörvényes bűnöző hazánk köztársasági elnöke.

„Egy köztörvényes bűnöző nem fejezheti ki a magyar nemzet egységét, és nem töltheti be hazánk legmagasabb közjogi méltóságának szerepét!”

– nyomatékosította a politikus.


.

Valódi Hírek