Nevettél ma már? Így lógott meg a kérdések elől az óriási csávában lévő Szijjártó Péter (+videó)

Szijjártó Péter sietett, így nem tudott válaszolni a neki szegezett súlyos kérdésre.

A minap Kalocsára látogatott Szijjártó Péter. Bár a fórumát nyilvánosként hirdették meg a helyi médiában, mire a Telex munkatársai a helyszínre értek, a helyzet megváltozott: csak a „meghívott sajtó” emberei juthattak be az eseményre.

Vajon miért? Mi történt Szijjártó Péter körül?

Mint már ismert, egy, az orosz titkosszolgálatok által szervezett támadás keretében több 10 ezer bizalmas irat, információ, személyes adat került orosz hekkerek, és feltehetően az orosz állam kezébe. A 444.hu által nyilvánosságra hozott dokumentum beszámolója szerint az oroszok vittek mindent, amit csak tudtak.

A Szijjártó vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium a hír első megjelenése után „kampányhazugság”-nak nevezte azt, minden értesülést tagadtak.

Ugyanakkor a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) által készített jelentés egyértelműen bizonyítja, rendkívüli orosz támadás történt Magyarországon. A hekkertámadás pedig valóban veszélyezteti hazánk szuverenitását, azaz függetlenségét, önállóságát.

Kapcsolódó: Borul a bili: Hatalmas pácba került Szijjártó Péter, miután összevissza hazudozott az orosz hekkertámadásról

Mi történt Kalocsán?

A hírportál munkatársai a parkolóban vártak a külgazdasági és külügyminiszterre. Bíztak benne, hogy a tárcavezető válaszol néhány kérdésükre. A hatóság emberei azonban intézkedés alá vonták őket, még a stáb kamerájának a számát is ellenőrizni akarták. Arra voltak kíváncsiak, hogy lopott-e a készülék.

Szijjártó mindeközben gyorsan meglógott a helyszínről. Annyit azonban méterekről odakiabált a stábnak, hogy őt bizony várják egy másik eseményre, így sajnos nem tud válaszolni a kérdésekre.

Amint a tárcavezető elhagyta a helyszínt, hirtelen már a hatóság embereit sem érdekelte annyira a Telex stábja.

(Telex.hu/YouTube/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Dagad az ellenállás: Egyre nagyobb tömeg követeli Szijjártó Péter lemondását

Valódi Hírek