Dagad az ellenállás: Egyre nagyobb tömeg követeli Szijjártó Péter lemondását

Szijjártó Péter kemény üzeneteket kapott a hekkertámadás kapcsán.

Levélküldő akciót indított az aHang, miután pár nap alatt 14 ezernél is többen írták alá a Szijjártó Péter lemondásáért indított petíciójukat. Előbbi keretében

3 óra alatt 1000-nél is többen küldtek levelet.

Ezekben többek között arról írnak, hogy amíg a Szijjártó által vezetett Külgazdasági és Külügyminisztérium „kampányhazugság”-nak nevezte azt a hírt, hogy az orosz titkosszolgálatok behatoltak a magyar külügy szervereire, addig

mára világossá vált, belső dokumentumok is bizonyítják, hogy a magyar külügy tudott a kibertámadásokról

– részletezte az aHang lapunkhoz is eljuttatott friss közleményében.

A levél küldői felidézik, hogy dokumentumokból kiderül, 4000 munkaállomás és 930-nál több szerver vált megbízhatatlanná.

„Miniszter Úr, Ön nem csak hazudott, hanem közvetlen beosztottjait, munkatársait sem volt képes megvédeni, több mint 800 email cím került ki az internetre, amelyek a külügyhöz köthetők.

Majd a szinte soha nem látott mértékű hekkertámadás után pár hónappal a legnagyobb természetességgel és örömmel vette át Szergej Lavrov orosz külügyminisztertől a Barátság Érdemrendet, a legmagasabb kitüntetést, amit külföldi állampolgár kaphat Oroszországban”

– fogalmaznak a levél írói.

A Szijjártó Péter e-mail fiókjában landolt levelekben az emberek azt követelik, hogy a külügyminiszter vállalja az ügy politikai súlyát, valamint következményeit, és mondjon le a Külgazdasági és Külügyminisztérium vezetéséről – olvasható az aHang közleményében.

Mi történt?

Mint már ismert, egy, az orosz titkosszolgálatok által szervezett támadás keretében több 10 ezer bizalmas irat, információ, személyes adat került orosz hekkerek, és feltehetően az orosz állam kezébe. A 444.hu által nyilvánosságra hozott dokumentum beszámolója szerint az oroszok vittek mindent, amit csak tudtak.

A Szijjártó Péter vezette Külgazdasági és Külügyminisztérium a hír első megjelenése után „kampányhazugság”-nak nevezte azt, minden értesülést tagadtak.

Ugyanakkor a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) által készített jelentés egyértelműen bizonyítja, rendkívüli orosz támadás történt Magyarországon. A hekkertámadás pedig valóban veszélyezteti hazánk szuverenitását, azaz függetlenségét, önállóságát.

Kapcsolódó: Borul a bili: Hatalmas pácba került Szijjártó Péter, miután összevissza hazudozott az orosz hekkertámadásról

Az ügy szóba került a csütörtöki kormányinfón. Gulyás Gergely a kérdésekre válaszolva elmondta, hekkertámadásokról egyedi esetként beszélni nem helyes, mert azok a mindennapi valóság részei. A kancelláriaminiszter láthatóan felhergelte magát a témával kapcsolatos kérdések hallatán.

Kapcsolódó:

Nagy gáz van: Egyre magasabban hömpölyög a trutyi a Szijjártóékat érintő hekkertámadás után (+videó)

Valódi Hírek