Videóval: Orbán Viktor rendkívüli bejelentéseivel sokkolta hajnalban a lakosságot

A miniszterelnök ismét megejtette szokásos pénteki reggeli interjúját az állami rádióban. Orbán Viktor ezúttal Európa háborúba lépésével riasztotta álmából a magyarokat.

Európa háborúba lép Orbán Viktor szerint

„Ami ma Brüsszelben történik,

az hangulati előkészítése Európa háborúba lépésének”

– rémisztgetett a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán Viktor – a magyar lakosság zsigeri félelmeire apellálva – szükségesnek nevezte az ország önvédelmi képességének megerősítését.

Világháborúval riogatja a magyarokat a kormányfő

A kormányfő azt állította: riasztóak a hasonlóságok az első és a második világháború előkészítésével, akkor – mondta – a politikusok és a média is elég sokat foglalkozott ezzel.

„Ami ma Brüsszelben és Washingtonban történik, talán most inkább Brüsszelben, mint Washingtonban, az egyfajta hangulati előkészítése egy esetleges közvetlen katonai konfliktusnak, nyugodtan hívhatjuk úgy:

Európa háborúba lépésének előkészítése”

– fogalmazott a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor elárulta, mi a háborúk oka „leggyakrabban”

Orbán ugyanakkor azt is mondta, a hadseregek megléte szükséges, az nem háborúhoz vezet, annak hiánya vezet a háborúhoz, mert – jelentette ki a miniszterelnök –

„a háborúk oka leggyakrabban a gyengeség” (!).

Orbán ezért szükségesnek nevezte a hadsereget, a katonát, a felkészülést, az önvédelmi képesség megerősítését.

„Az oroszok nagyon kemény háborút vívnak Ukrajnával. Nem tartom logikusnak, hogy Oroszország, amely Ukrajnát nem képes egy menetből legyőzni, akkor az Ukrajnánál összehasonlíthatatlanul erősebb NATO-nak nekitámadjon. Ezért ezt az orosz veszélyre való hivatkozást inkább a nyugatiak háborúba való belépésének előkészületi manővereként értelmezem”

– „értelmezte” az állami rádióban Orbán.

A doktor miniszterelnök szerint „hátbalőnek minket Brüsszelből”

Az Európai Bíróság meghozta a döntését, miután Magyarország nem hajlandó migránsokat befogadni, naponta 6 millió forintot kell befizetnünk – panaszolta el a miniszterelnök.

„Miközben mi kerítést építünk sok száz millió euróért,

ezek közben hátbalőnek minket Brüsszelből.

Egyetlen fillért sem adnak a védekezésre, de kiveszik a zsebünkből a naponta 6 millió forintot”

– mondta a kormányfő, aki ezt „vérlázító”-nak nevezte, bár azt már nem nevezte annak, hogy kiárusítják Magyarországot az oroszoknak és a kínaiaknak, de azt sem nevezte annak, hogy tömegével telepítik be az ázsiai vendégmunkásokat Magyarországra, hogy a veszélyes akkumulátorgyárakban dolgozzanak.

„El kell zavarni az európai vezetőket!”

– rikácsolta a rádióban Orbán.

Videó:

(Orbán Viktor/Youtube)

Valódi Hírek