Mi folyik itt? Mészáros Lőrinc kinyújtotta a csápjait, és egészen meglepőt markolt

Mészáros Lőrinc Talentis Group Zrt.-je megszerezte a Brendon Holding Kft.-t.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek – közölte a Mészáros Csoport pénteken. A felcsúti milliárdos gázszerelő tehát újabb méretes zsákmányt szerzett.

A közlemény állítása szerint az akvizíció (felvásárlás – a szerk.) elsődleges célja, hogy a márka magyar kézben maradjon, működése hosszú távon biztosított legyen, megőrizze annak értékét, és a Mészáros Csoportban rejlő lehetőségek kihasználásával jelentős külföldi terjeszkedésbe kezdhessen (sic!) a már meglévő szlovákiai operációja mellé.

A tranzakciónak köszönhetően a Talentis Group Zrt. 100 százalékos tulajdonosa lesz a Brendon Holding Kft.-nek, amely két magyarországi és egy szlovákiai leányvállalat tulajdonosa. A megegyezés fontos részét képezi az előző tulajdonosokkal történő további együttműködés, mivel a szakmai tudásuk és tapasztalatuk ebben a speciális üzletágban nélkülözhetetlen – fogalmaztak a közleményben.

A Mészáros Csoport elsődleges stratégiai célja a magyar alapokon nyugvó értékmegőrzés, valamint a nemzetközi terjeszkedés – állítja a felcsúti oligarcha gigahálózata. Ezt új üzletek és webáruházak megnyitásával tervezik megvalósítani a környező országokban. A Mészáros Csoport tagvállalataival történő együttműködés, a szinergiahatások kiaknázása garantálja a Brendon márka még szélesebb körben történő népszerűsítését, valamint eredményességének és hatékonyságának további növelését – írták.

Megszólalt a milliárdos

„A Brendon Holding Kft. akvizíciójával egy teljesen új, ám annál fontosabb tevékenységi körrel bővült a Mészáros Csoport, amely koncepcióját tekintve közel áll az üzletfilozófiánkhoz: prioritást élvez a gyermekek, családok iránti elkötelezettség és felelősségvállalás.

A zökkenőmentes átállás, a márkaismertség és minőségmegőrzés megerősítésén túl kiemelt célunk a vásárlói igények magas színvonalú kiszolgálása. Ugyanakkor az integrált stratégia mellett elengedhetetlen a külföldi expanzió, amely a cégcsoport más szegmenseire is vonatkozik, jellemzően azokban az iparágakban, amelyekben idehaza is erősek vagyunk”

– mondta Mészáros Lőrinc.

A Brendon Holding Kft. Magyarországon 18 üzlethelyiséget üzemeltet, amellyel a baba-mama termékek kereskedelmére specializálódott áruházak között piacvezető helyet foglal el. Szlovákiában Pozsony legnagyobb alapterületű baba-mama áruházával az ország második legnagyobb forgalommal rendelkező piaci szereplője – részletezték.

Konszolidált árbevétele 2022-ben meghaladta a 15 milliárd forintot, alkalmazottainak száma pedig több mint 300 – fűzték hozzá.

A mai trendeknek megfelelően az offline értékesítésen túl a Brendon Csoport online jelenléte is meghatározó, felhasználóbarát és több nyelven elérhető webshopja évről évre egyre markánsabb részarányt képvisel.

A Brendon kínálatát magas minőségű, széles termékportfólió jellemzi. A saját márkás termékek (Brendon, Bollaby, Touragoo) árusítása mellett számos világmárkából biztosítja a legkiválóbb választékot a piacain. Ilyen például a Peg Perego, a Cybex, a Britax a Römer, az Abc Design – közölték.

A Brendont 1993-ban alapító és azóta is a céget vezető tulajdonosok közleménye szerint a tranzakció meg fogja alapozni a cég további fejlődését, növekedését.

„A Deloitte Magyarország által támogatott nemzetközi tender eredményeképpen a Talentis Group Zrt-vel való együttműködést választottuk, mert így látjuk biztosítottnak a cégcsoport jövőjét.

Várjuk a közös munkát a Talentis csoporttal, amely a tranzakció zárását követően kezdődik meg. Motivációnk nem változott: a legszínvonalasabb szolgáltatást szeretnénk nyújtani a kisbabás családoknak most és a jövőben is”

– nyilatkozták.

(MTI)

Kapcsolódó:

Itt az Orbán-kormány legújabb eszement terve: 200 családot tehetnek utcára Mészáros Lőrincék

Valódi Hírek