Befutott a friss közlemény az üzemanyagárakról: Kiderült, mennyiért tölthetjük tele a tankot

A benzin és a gázolaj ára is változott.

Csökkentek az üzemanyagárak hétfőn, a holtankoljak.hu friss közleménye szerint a benzinért 3, a gázolajért 4 forinttal kevesebbet kell fizetnünk a hét első napjától. Az árváltozást figyelembe véve várhatóan az alábbi számokkal találkozhatunk a hazai töltőállomásokon.

95-ös benzin: 604 forint/liter

Gázolaj: 601 forint/liter

Mi történt a benzin és a gázolaj árával?

Mint ismert, a kormány több mint 40 forinttal drágította az üzemanyagokat januárban. A kabinet szerint erre „brüsszeli nyomás” miatt volt szükség, de Orbán Viktor decemberben elárulta, az áremelés mértékéről a kormánya döntött.

Április végén a kormány felszólította az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz. A kabinet két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, ezt követően ismét megnézték az árak alakulását – részletezte Nagy Márton, aki „kemény eszközöket” lengetett be, tehát gyakorlatilag megzsarolta a kereskedőket, hogy pórul járnak, amennyiben nem engedelmeskednek a kormány utasításának.

Az EU Weekly Oil Bulletin áprilisi adatai szerint Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt. Úgy látszik, azóta sikerült belőni a régiós átlag alá az üzemanyagárakat.

Kapcsolódó: Kiadták az ukázt Nagy Mártonék: Elindult a visszaszámlálás a benzinkutakon

A töltőállomások a jelek szerint meghajoltak Orbán Viktorék akarata előtt, ám

az intézkedés következtében veszélybe kerültek a kisebb benzinkutak.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Kapcsolódó:

Mi lesz ebből? Villámgyorsan megszólalt Hernádi Zsolt a brutális zuhanásról, és nekiment a kormánynak

Valódi Hírek