Mi történik? Mikrofon elé pattant Kósa Lajos, és elképesztő zöldségekről kezdett zagyválni (+videó)

Kósa Lajos a szénsavas üdítőkről, az akkumulátorgyárak biztonságos működéséről, valamint a környezetvédelemről is szót ejtett.

Kósa Lajos fideszes politikus a minap Pirkadat című műsorban beszélt arról, hogy ehhez a „fene nagy zöldséghez” lenne pár keresetlen szava. Mint mondta, a mezőgazdasághoz képest a divatipar nagyságrendekkel nagyobb kibocsátó (károsanyag – a szerk.), ráadásul a statisztikák szerint az európai népességnek tízszer annyi ruhája van, mint amennyire valójában szüksége lenne.

A szén-dioxid-kibocsátással kapcsolatban még megjegyezte, hogy szénsavas italokat nem lenne szükséges fogyasztanunk, hiszen nincs ilyen élettani igényünk. Mint kifejtette, az üdítőkbe szén-dioxidot tesznek, azt kiszedik valahonnan, előállítják, majd végül a levegőbe bocsátjuk.

Kósa Lajos meglátása szerint a zöld átállásban sok a blöff,

„az egész környezettudatosságunk szörnyű állapotban van, miközben kevergetjük a mindenmentes szója lattét, és azt hisszük, ezzel mentjük meg a világot”.

Kapcsolódó: Belharcok a Fideszben: Kósa Lajos váratlanul nekirontott Pintér Sándornak a Parlamentben

Az akkumulátorgyárakról

A Fidesz politikusa az akkumulátorgyárak kapcsán úgy fogalmazott,

„ha holnap minden kerítést kolbászból csinálnának Debrecenben, akkor a vegánok tüntetnének, hogy tönkretesszük az életüket”.

Hozzáfűzte, minden ipari tevékenység hordoz magában veszélyeket, de olyan nincs, hogy ha valamit kitalálnak, azt ne elleneznék jó páran. Véleménye szerint mindent a legszigorúbb feltételek és folyamatos ellenőrzés mellett kell csinálni, akkor nem lesz baj.

(Heti TV/YouTube)

Kapcsolódó:

Orbán megzizzent: Tálcán kínálja Magyarországot a kínaiaknak

Valódi Hírek