Közel sincs vége: Falrengető részlet bukott ki Matolcsy fiának New York-i ingatlanügyéről

Matolcsy Ádám megszólalt a New York-i ingatlanügylet kapcsán.

Matolcsy György fiának, Matolcsy Ádámnak a volt titkárnője intézte a milliárdokat érő New York-i luxusingatlan–bizniszt – írta a minap a Válasz Online.

Mi történt áprilisban?

Április közepén érkezett a hír, hogy vagyonátmentésbe kezdett a Matolcsy Ádám nevéhez köthető üzleti kör. Az ügy hátterében az állhat, hogy apjának rövidesen lejár a Magyar Nemzeti Banknál (MNB) betöltött elnöki mandátuma.

Mint emlékeztettek, pár éve az MNB-alapítványok vagyonkezelője, az Optima Zrt. megvásárolta a varsói tőzsdén jegyzett, többek között Lengyelországban és Magyarországon is aktív Globe Trade Centre (GTC) többségi tulajdonrészét. A Válasz Online már több ízben foglalkozott a jegybank és a GTC közötti kapcsolattal, az MNB ingatlanügyeivel.

Ezzel kapcsolatban sarkalatos pont, hogy sikerült olyan üzletekre bukkanniuk, amelyek szerint a Quartz Befektetési Alapkezelőtől (ezen cég mögött a Direkt36 bizonyítékai szerint Matolcsy György fiának régi barátja, Száraz István a végső haszonhúzó tulajdonos) egyes ingatlanok a GTC-hez vándoroltak. Onnan mellesleg sikeresen továbbértékesítették őket.

Részletezésükben helyet kapott, hogy az összegyűjtött információk szerint a GTC eddig bő 107 millió eurót, azaz közel 42 milliárd forintot fizetett a Matolcsy Ádám–Száraz István-kör által kezelt 10 ingatlanért.

Kapcsolódó: Közeleg a vég? Iszonyúan majrézhatnak Matolcsyék, már menekítik a lóvét külföldre

New York-ról

Szintén április közepén derült, ki hogy eladásra kínálják New York egyik legcsicsásabb luxusapartmanját. A Crown Building felhőkarcoló 18. emeletén lévő,

350 négyzetméter alapterületű lakás irányára „mindössze” 40 millió dollár, mintegy 15 milliárd forint.

Kapcsolódó: Matolcsy Ádám kibökte az igazságot a közpénzből vett luxusvilláról, ahonnan a felesége posztolgatott

Az Amran Resort 18A lakásról még a 444.hu írta meg 2022 végén, hogy Matolcsy Ádám baráti köréhez köthető.

Mennyit fizettek az ingatlanért Matolcsyék?

Az ingatlan 100 négyzetméteres teraszán 12 méteres fűtött medencével rendelkező apartman 2022-ben került magyar kézbe, akkor 14 milliárd forintot fizettek érte. A Manhattanben, az 5. sugárút és az 57. utca sarkán található épület három hálószobás, három fürdőszobás lakásába egyedi tervezésű olajozott diófa dupla ajtókon lehet belépni. A legnagyobb háló mellé jár saját gardrób, mellette van egy külön fürdőszoba is, ahonnan privát terasz nyílik, saját jacuzzival – részletezték Matolcsy Ádámék ingatlanjának paramétereit.

Kapcsolódó: Baj van? Kiderült, mennyiért árulják a Matolcsy György fiához köthető New York-i luxusingatlant

A titkárnőről

Ahogy a 444.hu korábban megosztotta, a New York-i luxusingatlan megvételéről szóló szerződést Somlai Bálint cége, a Raw Development Kft. egyik dolgozója írta alá. Emellett a vásárlási folyamatban is az R. E. monogrammal ismert személy működött közre. A Válasz Online friss információi szerint R. E. Matolcsy Ádám extitkárnője.

Utóbbi megosztotta, 2020 tavaszán szülési szabadságra ment a Matolcsy Ádám kizárólagos tulajdonában álló Magyar Stratégiai Zrt-től, és később nem vett részt sem a cég, sem kapcsolt vállalkozásai mindennapjaiban.

A hírportál megkérdezte Matolcsy fiát is a történtekről. Pontosan arról érdeklődtek, hogy ő bízta-e meg R. E.-t az MN A18 LLC létrehozásával? Az MN A18 LLC szerzete meg az USA-beli luxuslakást, a céget R.E. jegyeztette be az Egyesült Államokban – a korábbi értesülések szerint.

Matolcsy Ádám válaszában tagadta, hogy ő lenne a felbujtó. Hozzáfűzte, hogy a hírportálnak ellenőriznie kellene a forrásait, mert szerinte R. E. nem alapított céget az USA-ban. Az iratokat górcső alá véve kiderült, hogy R. E. valóban nem cégalapítóként, hanem meghatalmazottként szerepel a dokumentumokban.

A hírportál meg is jegyezte az ifjabb Matolcsynak:

ahhoz képest, hogy semmi köze az egész ügyhöz, nagyon tájékozott a részletek kapcsán.

Kapcsolódó:

Szorul a hurok: Nyomoz a NAV Matolcsy Ádám baráti körénél az amerikai luxusingatlan ügyében

Matolcsyék rátenyereltek a pánikgombra: Egy szempillantás alatt ellophatják az adatainkat

Valódi Hírek