Baj van? Kiderült, mennyiért árulják a Matolcsy György fiához köthető New York-i luxusingatlant

Még 2022-ben kaparintotta meg a jegybankelnök fiának köre.

Eladásra kínálják New York egyik legcsicsásabb luxusapartmanját. A Crown Building felhőkarcoló 18. emeletén lévő 350 négyzetméter alapterületű lakás irányára „mindössze” 40 millió dollár, mintegy 15 milliárd forint – írta a Bloomberg.

Kapcsolódó: Matolcsy Ádám kibökte az igazságot a közpénzből vett luxusvilláról, ahonnan a felesége posztolgatott (+videó)

Az Amran Resort 18A lakásról még a 444.hu írta meg 2022 végén, hogy

Matolcsy Ádám baráti köréhez köthető.

Mennyit fizettek az ingatlanért Matolcsyék?

Az ingatlan 100 négyzetméteres teraszán 12 méteres fűtött medencével rendelkező apartman 2022-ben került magyar kézbe, akkor

14 milliárd forintot fizettek érte.

A Manhattanben, az 5. sugárút és az 57. utca sarkán található épület három hálószobás, három fürdőszobás lakásába egyedi tervezésű olajozott diófa dupla ajtókon lehet belépni. A legnagyobb háló mellé jár saját gardrób, mellette van egy külön fürdőszoba is, ahonnan privát terasz nyílik, saját jacuzzival – részletezték Matolcsy Ádámék ingatlanjának paramétereit.

Kapcsolódó: Szorul a hurok: Nyomoz a NAV Matolcsy Ádám baráti körénél az amerikai luxusingatlan ügyében

Nagy lehet a baj, vagyonátmentésbe kezdtek

Mint megírtuk,

a Matolcsy Ádám nevéhez köthető üzleti kör vagyonátmentésbe kezdett.

Az ügy hátterében az állhat, hogy apjának, Matolcsy Györgynek rövidesen lejár a Magyar Nemzeti Banknál (MNB) betöltött elnöki mandátuma.

Mint emlékezetes, Matolcsy György és Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a közelmúltban még heves szópárbajt vívott egymással. A jegybank elnöke egy díjátadón bírálta a kormány gazdaságpolitikáját, valamint erősen kritikus megjegyzésekkel illette a tárcavezető tevékenységét is.

Kapcsolódó:

Közeleg a vég? Iszonyúan majrézhatnak Matolcsyék, már menekítik a lóvét külföldre

Valódi Hírek