Befuccsolt az orbáni bosszú: Tízezrekkel próbált kiszúrni a kormány, de kicselezte a tervet az ellenzéki polgármester

Az Őrsi Gergely vezette ellenzéki önkormányzat mentené meg a Mammut-posta fiókját a bezárástól.

A Magyar Posta gyakorlatilag kivonult a II. kerületből, mindössze két postafiókjuk maradt. Kiderült, hogy a Mammutban lévő fiók szerződése is lejár a nyáron. A kerület vezetése nem engedi meg, hogy megszűnjön a sokakat kiszolgáló, forgalmas postafiók.

Őrsi Gergely polgármester Mammut-posta megmentéséről szóló posztját változtatás nélkül közöljük az alábbiakban:

„Nem zárhat be újabb posta – van megoldásunk, meg tudjuk menteni a Mammut Postát!

A Magyar Posta Mammuttal kötött bérleti szerződése nyáron lejár, így kilátásba helyezték a posta bezárását.

Mint bizonyára sokan emlékeznek rá, 2022 végén derült ki, hogy a Magyar Posta mindössze kettő postát hagyott volna nyitva a kerületben. Először ideiglenesen, majd végleg bezárt a Gábor Áron utcai, majd a Pesthidegkút 1 posta, a Török utcai posta, a Kelemen László utcai posta, a Budagyöngye posta és a Rózsadomb Center postája. 8-ból 2 maradt.

Nem adtuk fel, tárgyaltunk a Magyar Postával, és sikerült megállapodni a Török utcai és a Kelemen László utcai posta újranyitásáról.

Az elmúlt időszakban több körben egyeztettünk a Mammut postával kapcsolatban, miután jelezték, hogy nem tudják fenntartani.

Vizsgáltuk annak lehetőségét, hogy át tud-e költözni a Mammut postafiók a Fény Utcai Piacra, ám ebben egyelőre nem sikerült megegyeznünk a jelentősebb átalakítási igény és a komoly költségek miatt.

Ugyanakkor azért, hogy egy percig se maradjon városrészünk főpostahivatal nélkül, a II. kerület finanszírozza a Mammut postafiók helyiségköltségeit.

Bízom benne, hogy folytathatjuk együttműködésünket a postával.”

(Őrsi Gergely/Facebook)

Valódi Hírek