Mi történt? Kolosszális bejelentést tett a börtönben ülő Lagzi Lajcsi ügyvédje

Lagzi Lajcsi hamarosan maga mögött tudhatja a börtön falait.

A nyár közepére már otthonában lehet az ország trombitása, Galambos Lajos. A zenész ügyvédje ugyanis beadta a reintegrációs őrizet (társadalomba való visszailleszkedés a hatóság felügyelete alatt, közismert nevén házi őrizet – a szerk.) iránti kérelmet, azaz a híresség hamarosan hazatérhet,

ám nyomkövetővel ellenőrzik majd hollétét.

Kapcsolódó: Újabb meglepő fordulat a Lagzi Lajcsi-ügyben: Olyan változás jöhet nyártól, amire csak kevesen számítottak

Egyelőre nem tudni, mikor bírálják el a kérelmet – jegyezte meg Csontos Zsolt, a mulatóssztár jogi képviselője a Blikknek. Mint mondta, amennyiben mindent rendben találnak, a székesfehérvári bíróság nem talál okot az engedély megtagadására, úgy ügyfele a nyár közepén már családja körében lehet.

A kérelem szerint Lagzi Lajcsi boldogasszonypusztai birtokára vonulna vissza, amennyiben elhagyhatja a baracskai büntetés-végrehajtási intézetet. Úgy tűnik, a hírességnek nem sikerült eladnia az ingatlant.

Galambos Lajos a házi őrizet szabályai szerint hetente kétszer hagyhatná el az otthonát. A reintegrációs őrizet 10 hónapig tartana, utána 100 százalékban visszanyerné a szabadságát az áramlopásért elítélt zenész.

Kapcsolódó: Megáll az ész: Luxusban töltheti az utolsó 10 hónap börtönt Lagzi Lajcsi

Mi történt a mulatóssztárral?

Mint ismert, Galambos Lajos tavaly megkezdte 3 és fél éves börtönbüntetését. A zenész egészségi állapota azonban folyamatosan romlik, így a jogi képviselője azon dolgozik, hogy a mulatóssztárt mielőbb a rácsokon kívül tudhassa.

2023 tavaszán írtunk arról, hogy a trombitaművész tüdőtágulással küzd, börtönbe vonulását is emiatt kellett elhalasztania. Végül kénytelen volt megkezdeni a rá kiszabott büntetést, ám ideje jelentős részét a börtönkórházban töltötte legyengült egészsége miatt.

Kapcsolódó:

Kemény üzenetet küldött a börtönviselt Zalatnay Sarolta az ország trombitásának, Lagzi Lajcsinak

Valódi Hírek