Újabb meglepő fordulat a Lagzi Lajcsi-ügyben: Olyan változás jöhet nyártól, amire csak kevesen számítottak

Ügyvédje intézkedik.

Galambos Lajos nyáron már otthonápolási őrizetben töltheti a büntetését – derült ki a promotions.hu csütörtöki cikkéből.

A trombitaművész ugyanis tüdőtágulással küzd, ennek apropóján el is halasztották a februári bevonulását. Lajcsi április végén azonban kénytelen volt megkezdeni a rá kiszabott 3 és fél éves börtönbüntetést a baracskai büntetés-végrehajtási intézetben.

A hírportál értesülései szerint a mulatós sztár próbálta elintézni a büntetés félbeszakítását, de kérelmét azonnal visszautasították. Az intézet azonban odafigyel Galambos egészségügyi állapotára, még

a börtönkórházba is bevitték

alapos kivizsgálásra. Az értesülések szerint itt megállapították, hogy a kezelések a szabadságvesztés alatt is megoldhatóak a börtön falain belül.

Az legfrissebb információk szerint Lajcsi ügyvédje ennek ellenére is elindította az eljárást, hogy ügyfele krónikus betegként

otthonápolási őrizetbe kerülhessen.

A hivatalos szervek szerint ez azoknak a fogvatartottaknak adhat lehetőséget, akik a szakorvosok véleménye alapján részben, vagy egészben képtelenek önállóan kielégíteni az alapvető szükségleteiket, valamint a mindennapi életben is segítségre, ápolásra szorulnak. Hozzátartozik, hogy ezeknek a raboknak az egészségügyi állapotában nem várható érdemi javulás meghatározható időn belül.

Ha minden a védő tervei szerint alakul,

a zenész akár már a nyáron kiszabadulhat a börtönből,

bár az ítélet szerint 2026 nyaráig kellene a rácsok mögött maradnia.

Valódi Hírek