Fordulat a Nemzetiben történt baleset után: Most van bajban Vidnyánszky Attila

Kártérítést követelnek.

Mint ismert, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó hónapokkal ezelőtt súlyos balesetet szenvedtek a Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia előadása közben. A két színészt több millió forintos kártérítés illetné meg, azonban ezt a pénzt nem kapták meg, ezért ügyvédhez fordultak az ügyben. A balesetben Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó is súlyosan megsérültek, mindkettejüket azonnal meg kellett műteni a baleset miatt.

A megsérült színészek jelenleg is kezelésre szorulnak

A Blikk azt írta, a két színész jelenleg is kezelésre szorul, nem tudnak dolgozni. Az információk szerint Szász Júlia a baleset óta mankóval jár, Horváth Lajos Ottó pedig hetente háromszor rehabilitációs foglalkozásokon vesz részt a sérült keze miatt. A két színésznek fontos lenne az anyagi kompenzáció.

Megszólalt az ügyvéd

A történtek miatt Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó ügyvédhez fordultak. Képviselőik és a Nemzeti Színház jogi képviselője közösen próbálnak megoldást találni arra, hogy a két színész minél hamarabb megkaphassa az őket megillető kártérítést. Horváth Lajos Ottó ügyvédje, Borbély Zoltán a lapnak azt mondta, az eset egyértelműen üzemi balesetnek számít.

„A munkabalesetnél objektív a felelősség. Mi nem tekintünk ellenségként, de még ellenfélként sem a munkáltatóra, hisszük, hogy korrekt, jogszerű, emberséges egyezség születik majd. Egy pillanatig sem akarjuk, hogy jogi perpatvar legyen,

a legfontosabb, hogy mind a két színész gyógyuljon meg, amint lehet,

és ehhez megkapjanak minden segítséget, amibe beletartozik az anyagi is”

– mondta az ügyvéd, hozzátéve, nincsenek konfliktusok a színház jogászával, az egyeztetések egyelőre jól haladnak.

„Egyikük sem akar maradandó fogyatékossággal élni, a cél, hogy mind a ketten minél hamarabb visszatérhessenek a színpadra. Békében és egyetértésben zajlik a közös munka, folyamatos kapcsolatban vagyunk a Nemzeti Színház jogászával, aki nagyon együttműködő, akárcsak a többi színházi kolléga”

– fogalmazott Borbély Zoltán.

Vidnyánszky Attila és a karma

Megírtuk, hogy február elején Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója elesett a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála rendezvényen, amikor az életműdíjat kapott Hobo méltatása után lesétált a színpadról. Különös véletlen, hogy Vidnyánszky balesete csaknem 3 hónappal azután történt, hogy az általa vezetett színházban súlyos baleset történt a Rómeó és Júlia előadásán.

„A színház veszélyes üzem, és száz százalékosan nehéz kizárni az ilyen eseteket”

– nyilatkozta a Rómeó és Júlia előadásán történt baleset után a direktor.

Vidnyánszky Attila kék zakóban fekete pólóban

Balesetet szenvedett Vidnyánszky Attila

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó balesete miatt a vizsgálat és a nyomozás azóta is tart, azonban amíg nincs eredmény, addig a kártérítést sem utalják a színészeknek. A sérült színészek egyelőre dolgozni nem tudnak, várhatóan az idei évadban egyikük sem tér már vissza a színházba.

Valódi Hírek