Karácsony Gergely: A Tisza Párt sikeres ellenzéki polgármesterekkel szembeni indulása nem a NER lebontását segíti

Karácsony Gergely Magyar Péter Tisza Pártja és Szaniszló Sándor polgármestersége kapcsán posztolt a közösségi oldalára.

Szaniszló Sándorral, a Demokratikus Koalíció fővárosi frakcióvezetőjével posztolt közös képet Karácsony Gergely a minap a Facebookon. Utóbbi hangsúlyozta, hogy a XVIII. kerület sokkal jobb hellyé vált azóta, amióta ellenzéki összefogással a DK politikusa vezeti.

A főpolgármester friss posztjában hangsúlyozta, hogy a Magyar Péter vezette Tisza Párt sikeres ellenzéki polgármesterekkel szembeni indulása nem a NER lebontását segíti.

Mi történt?

Bár arra már nincs elég ideje, hogy főpolgármester-jelöltet is indítson, Magyar Péter szerdán egy sümegi rendezvényen bejelentette, hogy a Tisza Párt elindul a budapesti önkormányzati választáson.

„Nincs elég időnk ahhoz, hogy főpolgármestert indítsunk, és hogy meglegyen a fővárosban a többségünk, de azt megtesszük, hogy indulunk a fővárosi listán”

– fogalmazott a jobboldali politikus.

Kapcsolódó: Magyar Péter már azzal fenyegetőzik, hogy megbénítja Karácsonyék munkáját a Fővárosi Önkormányzatban

Idéztük Karácsony Gergely Magyar Péter pártjával is kapcsolatos posztját

„Velem Budapest érdekében csak az nem tud együttműködni, aki nem akar. Ez a Tisza Pártra is érvényes. Tartom, amit mondtam Magyar Péterről: aki le akarja bontani a NER-t, az végső soron használ Budapestnek.

A NER lebontása akkor kezdődött, amikor öt éve létrejöttek a szabad önkormányzatok, többek között a fővárosban. Nem kellene visszarakni azokat a téglákat, amiket a budapestiek már kiütöttek a falból.

A 18. kerület sokkal jobb hely lett azóta, hogy Szaniszló Sándor polgármester és csapata vezeti. A vele szemben való indulás, egy helyben ismeretlen jelölttel, nem a NER lebontását, hanem épp a visszaépítését szolgálja.

Az ellenzéknek szüksége van új energiákra, de a pártépítés,

még az ellenzéki pártok építése sem mehet a szabad önkormányzatok és helyi közösségek rovására.

Ha ezt az egyes pártvezetők nem is értik, tudom, a budapestiek érteni fogják.

Hajrá, Szaniszló Sándor!

#Budapest”

(Karácsony Gergely/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek