Nagyon durva balhé Csepelen: Kizárták a Fideszből a polgármestert és az alpolgármestert

Németh Szilárd leszámolt csepeli ellenfeleivel.

Kizárták őket, nem lehetnek többé a Fidesz tagjai Borbély Lénárd csepeli polgármester és Ábel Attila csepeli alpolgármester – derült ki Németh Szilárd szerda esti Facebook-posztjából.

Korábban Borbély és Németh nagy barátok voltak, ám az elmúlt években fokozatosan elmérgesedett közöttük a viszony.

A Fideszből való kizárása hírére Borbély Lénárd is reagált, ezt cikkünk alján találod.

Németh Szilárd (balra) és Borbély Lénárd (jobbra), amikor még szent volt közöttük a béke

Németh Szilárd szerdai posztjában azt írta:

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Országos Választmánya Elnökségének egyhangú döntése alapján a Fidesz 35. születésnapjának előestéjén újjáalakult – a korábban egyhangú döntéssel feloszlatott – csepeli szervezet.

Az Alapszabály alapján az elfogadott ismételt tagfelvételi kérelmet benyújtók tagsági jogviszonyát folyamatosnak kell tekinteni.

Az Országos Választmány Elnöksége két volt tag, Borbély Lénárd csepeli polgármester és Ábel Attila csepeli alpolgármester ismételt tagfelvételi kérelmét nem fogadta el.

Morovik Attila csepeli alpolgármester pedig ismételt tagfelvételi kérelmet be sem nyújtott, ami kilépésnek minősül.

Így ők hárman a továbbiakban nem tagjai a Fidesznek, nem képviselhetik és nem nyilatkozhatnak a Fidesz nevében, nem használhatják a Fidesz jelképeit, nem tagjai a Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának, nem tartoznak politikai közösségünkhöz.

A tagság titkos szavazással választotta meg a csepeli szervezet elnökségét, Németh Szilárdot elnöknek, Fürcht Nórát és Szalony-Jacsó Szixtint alelnöknek.

A csepeli önkormányzati Fidesz-KDNP frakciót továbbra is Bercsik Károly vezeti.

Az újjáalakulással ismét megteremtődött a bizalmon, az összefogáson és a tiszteleten alapuló, egységes és alapszabály szerinti működés lehetősége. Ezzel politikai közösségünk nagy esélyt kapott arra, hogy kemény munkával a 2024-es önkormányzati és európai parlamenti választásokat itt, Csepelen, a nemzet fővárosának XXI. kerületében is megnyerhessük.

Közleményünkkel a feloszlatás és újjáalakítás ügyét lezártnak tekintjük, mától a jövő politikai kihívásaival és az arra adott válaszainkkal kívánunk foglalkozni.


.

Kizárása hírére Borbály Lénárd is reagált este a közösségi oldalán, ő azt írta:

Kedves Csepeliek!

Németh Szilárd kezdeményezésére feloszlatták a csepeli Fideszt, amely a mai napon újra megalakult. Ennek 21 év után már nem lehetek a tagja. A kettőnk között fennálló vitában én Csepel és a csepeli emberek érdekét képviseltem, és ez ide vezetett.

Ebben a vitában a két legfontosabb kérdés a Kis-Duna-part beépítése volt, a másik a Munkásotthon megőrzése a csepeliek javára.

A polgármesteri munkámat teljes erőmmel folytatom, és kizárólag Csepel érdekében járok el. Ehhez pedig továbbra is kérem az itt élők támogatását.

Ettől függetlenül a jobboldali világnézetem, a nemzetről, hazáról, családról és az isteni gondviselésről nem változott meg a véleményem és soha nem is fog. Továbbra is ahhoz a szellemi közösséghez tartozom, akikkel közösen dolgoztunk az elmúlt két évtizedben.

Nekem mindig is Csepel lesz az első!


.

Valódi Hírek