Hatalmas elismerésben részesítette egykori gimnáziuma Karsai Dánielt

A Berzsenyi Dániel Gimnázium Karsai Dániel alkotmányjogászt a díszpolgárává avatja.

A Berzsenyi Dániel Gimnázium díszpolgárává avatja egykori diákját, Karsai Dánielt – számolt be róla az eduline.hu.

Mint ismert, az alkotmányjogászt tavaly az ALS nevű betegséggel diagnosztizálták, amely az akaratlagos mozgást szabályozó agyi és gerincvelői idegsejtek pusztulásával jár. Az elmúlt időszakban a figyelem középpontjába került, mivel az aktív eutanázia jogáért küzd. Habár korábban népszavazási kezdeményezését elutasította a Nemzeti Választási Bizottság, Karsai továbbra is elkötelezett az eutanázia ügye mellett. Sajnos, állapota folyamatosan romlik, és emiatt már nem tudott részt venni a legutóbbi podcastbeszélgetésen, amelyre testvérével együtt hivatalosak voltak.

Kapcsolódó: Megrázó: Eddigi legsúlyosabb döntését hozta meg Karsai Dániel

Testvére közölt friss információkat

Az alkotmányjogász állapotáról pár hete testvére számolt be egy Facebook-bejegyzésben. Karsai nemrég tüdőgyulladással kórházba került, ám szerencsére csodálatos akaraterejének és az orvosok kiváló munkájának hála, sikeresen felépült. Bár állapota még nem a régi, múlt hét csütörtök óta ismét kommunikál, vendégeket fogad és sokat olvas.

Kapcsolódó: Megrendítő állapotban van Karsai Dániel: Testvére közölte a hírt a nagyvilággal

Karsai Dániel nemrég a Házon kívül stábjának, valamint a műsor nézőinek kérdéseire válaszolt. Mint mondta még nem jött el az a pont, amikor az élete – mint korábban fogalmazott – puszta létezéssé degradálódott volna. Hozzátette, hogy mindaddig nem adja fel, amíg tud kommunikálni és kapcsolódni a szeretteihez, valamint küzdeni tud az életvégi döntéssel összefüggő jogért. Ebben családja, barátai, kollégái – és a közvélemény jelentős része – is támogatják az alkotmányjogászt.

Az interjújáról >>ITT<< írtunk részletesen.

A díszpolgárrá avatásáról

„Testi leépülését mindenki láthatja, követheti a médiában, közösségi portálokon bárki betekinthet Dani mindennapjaiba: a nyilvánossággal az a célja, hogy kendőzetlenül megmutassa, kézzelfoghatóvá tegye, mit jelent a méltóság elvesztése, a teljes kiszolgáltatottság.

Testi és lelki szenvedése mellett képes megőrizni humorát és szakmai elkötelezettségét, hogy másokon segítsen.

Helytállása, lelki ereje mindannyiunkat elgondolkodtat és bátorít.

Alma matere, a Berzsenyi Dániel Gimnázium büszkén avatja díszpolgárává egykori diákját, Karsai Dánielt”

– fogalmazott az intézmény

Kapcsolódó:

Hatalmas sikert értek el Karsai Dánielék: Történelmi pert nyert a halálos beteg jogász és csapata

Valódi Hírek