Csúnyán beégett Gulyás Gergely: Máris leleplezte a hazugságát Magyar Péter

Reagált Magyar Péter volt barátja fenyegetőzésére

Beszámoltunk róla, hogy pénteken kormányinfót tartott Gulyás Gergely és Szentkirályi Alexandra. Itt a kancelláriaminiszter Magyar Péterről, Varga Judit exférjének kijelentéseiről, például a túlárazott szerződésekről úgy nyilatkozott: Magyar részéről átgondolandónak tarja az elmondottakat.

Hozzátette, egykori barátjával utoljára októberben beszélt, akkor kapott tőle egy SMS-t, amelyben Magyar megfenyegette: ha Gulyás Gergelyék kiteszik őt az állami cégeknél betöltött vezető tisztségeiből, akkor borítani fogja a bilit.

Erre reagált egy órán belül Magyar Péter Facebook-bejegyzésében. Írását változtatás nélkül közöljük:

„Tisztelt Miniszter Úr, Kedves Gergő,

Állításaiddal ellentétben, soha nem fenyegettelek semmilyen ügyben. Ez rágalmazás. Ha ilyet írtam neked, felhatalmazlak, hogy hozd nyilvánosságra.

Te 2023 nyarán (írásban) jelezted, hogy az állami megbízásaimat a volt feleségem ilyen irányú döntése esetén tarthatom meg. Habár korábban még azt mondtad, hogy egy gyors/zökkenőmentes válás esetén természetesen semmi nem változik. Ez inkább hangzik burkolt fenyegetésnek.

Merem remélni, hogy Magyarországon az állami vezetői pozíciókat szakmai alapon osztják és az én esetem csak egy sajnálatos kivétel volt.

Állításoddal ellentétben a 2021 februári KEHI vizsgálat, rendkívüli, be nem jelentett vizsgálat volt. Egy ilyen vizsgálatról csak két ember dönthetett. Rendőrök álltak a Diákhitel Központ előtt és közölték az intézkedő KEHI vizsgálók, hogy ha nem bocsátom rendelkezésre a laptomomat, akkor rendőri intézkedésre kerül sor. Erről téged és több kormánytagot is azonnal tájékoztattam. Aznap kormányülés volt…ha esetleg nem emlékeznél, átküldöm az sms-em erről.

De egy sokkal fontosabb téma: megköszönném, ha a magyar közélet megtisztulása érdekében befáradnál velem a Központi Nyomozó Főügyészségre egy az egész országot felkavaró büntetőügyben tanúskodni. Úgyis rég találkoztunk.”

Az eredeti bejegyzést itt lehet megtekinteni:

Valódi Hírek