Kutyanyíró ollók: mikor és milyet?

A kutyák ápolása mindig sokkal több volt, mint egy egyszerű mosás és vágás. A kuszaságok eltávolítása mellett számos dologra kell hangsúlyt fektetni. Ez már-már egy művészet, amely nagyon sok türelmet, megértést igényel, emellett lényeges a helyes eszközök használata.

Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy milyen kutyanyíró ollóval végezzük el kutyakozmetikusként a feladatunkat. Most mélyebbre ásunk és kiderítjük, hogy mikor és melyik a helyes választás. Kiderül, hogyan válasszuk ki a tökéletes ollót az adott szőrtípushoz.

Hajlított vagy egyenes?

A GroomART kutyanyíró ollói között szinte minden típust megtalálni, köztük az egyenes ollókat, amelyek a precíz vágás alapját jelentik. Ezek a változatok alapvető eszközöknek számítanak, kiválóak arra, hogy a kutyák szőre egyenletes hosszúságú legyen. Az egyenes ollók kifejezetten hasznosak lehetnek akkor, ha nagyobb a testfelület. Szóba jöhet többek között az oldalak és a hát karbantartásához, de formázhatunk vele lábakat és farkakat is.

Ami pedig a hajlított ollókat illeti, ezekkel remek ívelt formákat alkothatunk. Egyedi tervezésük miatt tökéletesen alkalmasak arra, hogy kihívást jelentő területeket ápoljunk velük. Ahol szükség van természetes ívekre vagy formákra, ott biztosan ez lesz a legjobb választás.

Lehetővé teszik a kozmetikus számára, hogy a füleket, a mancsokat, de még a hajlatokat is tisztává és gubancmentessé varázsolják. Ez pedig hozzájárul az esztétikailag vonzó megjelenéshez.

A ritkítóollók használata

Ezt a típust azoknak találták ki, akik előnyben részesítik a természetes megjelenésű, valamint a lágy átmeneteket. Az ollók tökéletesen használhatóak a sűrű szőrzet könnyed ritkítására, mindezt anélkül, hogy látható vágási vonalakat hagynának maguk után.

A ritkítóollókkal elősegíthetjük az átmeneteket, olyan megjelenést adhatunk az ebek számára, amellyel még a szőrzet súlyát is csökkenthetjük.

Mikor érdemes chunker ollóval dolgozni?

A chunker ollók viszonylag új eszköznek számítanak. Ezekkel főleg a nagyobb szőrcsomókat lehet eltávolítani, ezáltal textúrát adhatunk a bunda számára. Ideális választásnak bizonyulhatnak vastag és bozontos szőrrel rendelkező kutyák számára. A kozmetikusok számára pedig lehetővé teszik, hogy még hatékonyabban formázhassák a bundát, miközben megmarad az állat természetes megjelenése.

Létezik belőle hajlított változat is, amelyek a chunker és a hajlított ollók előnyeit ötvözik, tehát ívelt és bonyolult formák nyírása esetén kerül elő. Könnyen létre lehet vele hozni természetes hatású vágásokat olyan helyeken, mint a lábak ívei vagy éppen a has alatti terület.

Mire figyeljünk?

A tökéletes olló kiválasztása tehát nagyban függ a szőrzet típusától, a trendektől, a bunda fajtájától, valamint a kívánt végeredménytől. A különféle változatokkal más és más hatást érhetünk el, de ahhoz, hogy az eb jól érezhesse magát, fontos a megfelelő kutyanyíró olló használata, hiszen a kis kedvencünk is megérdemli a gondoskodást.

Valódi Hírek