Molnár Csaba: Minden eddiginél nagyobb az esély rá, hogy Orbán elveszítse a többségét a júniusi választáson

A DK–MSZP–Párbeszéd közös felzárkózott Orbánékra az EP-választás előtt Molnár Csaba szerint.

Az ellenzéki választópolgárok valódi örömhírben részesülhettek hétfőn. A Závecz Research friss közvélemény-kutatása szerint 2010 óta még soha nem állt szemben a Fidesszel ennyire erős ellenzéki lista az EP-választások előtt, mint most a DK–MSZP–Párbeszéd közös listája – mutatott rá Molnár Csaba keddi sajtótájékoztatóján.

A szociáldemokrata–zöld szövetség európai parlamenti listája a biztos pártválasztók 26 százalékának szavazatára számíthat. Alig 7 százalékkal maradnak el az óriási népszerűségvesztésen átesett Fidesz-listától. És még csak most kezdődik a kampány – hívta fel rá a figyelmet a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke.

A párt szerint a közvélemény-kutatások alapján minden eddiginél nagyobb esély van arra, hogy Orbán Viktor elveszítse a többségét a június 9-i EP-választás után.

A DK, az MSZP és a Párbeszéd közös listájában azért bízik az ellenzéki szavazók többsége, mert ők nem egymást akarják legyőzni, hanem Orbán Viktort.

„Azért bízik bennünk a többség, mert mi soha nem fogunk koalícióra lépni a Fidesszel”

– hangsúlyozta a közös lista kampányfőnöke.

Hozzátette, ha Orbán június 9-én elveszíti a többségét, a DK már másnap előrehozott választásokat fog követelni, hogy ne kelljen 2026-ig várni a kormányváltással.

„Ezért kérünk mindenkit arra, hogy szavazzon a legerősebb ellenzéki listára, a DK–MSZP–Párbeszéd közös listájára. Mi itt voltunk, itt vagyunk és itt is leszünk, amíg véget nem vetünk az Orbán-rendszernek”

– fogalmazott Molnár Csaba.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek