Mi a frász történik? Újabb fideszes nagyágyú vonul vissza a közélettől

Pokorni Zoltán tizennyolc éve fideszes polgármester a fővárosban.

Számítani lehetett rá, mégis nagy meglepetés a legsikeresebb budapesti fideszes polgármester visszavonulása

Hónapok óta terjednek a pletykák arról, hogy a XII. kerület fideszes polgármestere, Pokorni Zoltán visszavonul.

Kiszivárgott ugyanis, hogy nem indul újra a közelgő önkormányzati választásokon.

Pokorni 2006 óta vezeti az önkormányzatot. A Fidesz jelöltje a jelenlegi helyettese, Fonti Krisztina lehet. A 24.hu elérte a polgármestert, aki nem nyilatkozott az ügyben.

A végleges bejelentést nem késleltetheti sokáig a hegyvidéki Fidesz-szervezet. Péntekre hívták össze a jelöltállító csoportgyűlést, amelyre Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert – aki az előző parlamenti ciklusban Hegyvidék egyéni országgyűlési képviselője is volt – szintén meghívták.

Pokorni Zoltán távozásával régi emberét veszíti el a Fidesz. A politikus 1998–2001-ig oktatási miniszterként, 2001–2002-ig pedig a Fidesz elnökeként vett részt a politikában.

Megvan, ki lehet Pokorni Zoltán utódja

Hivatalosan itt jelenthetik majd be Fonti Krisztina indítását, aki az elmúlt hetekben aktivizálta magát. A Kitörés napjával kapcsolatban is megszólalt, azt hangsúlyozva, hogy közéjük minden évben neonácik vegyülnek, akik tiltott önkényuralmi jelvényekkel masíroznak.

Fontit a Facebook-posztja után állítólag halálosan megfenyegették.

Pokorni visszavonulása az ellenzéki erővonalakat is átrajzolhatja a kerületben.

Itt indul majd Kovács Gergely, a Kétfarkú Kutya Párt elnöke, aki jelenleg a hegyvidéki önkormányzati képviselője. A Momentum a kerület korábbi rendőrkapitányát, Farkas Csabát jelölte. Az LMP közölte, hogy Kendernay János korábbi társelnököt indítják a kerületben. A DK és az MSZP hivatalosan még nem állt be senki mögé.

(24.hu nyomán)

Valódi Hírek