Csúnyán beégette magát Hoppál Péter: Egy rakás ország előtt fürdött be az államtitkár

Ez kínos!

Hoppál Péter hétfőn felsorolta az összes országot, amelyek vezetése augusztus 20-án a magyar államalapítás alkalmából elküldte a magyaroknak a jókívánságait. Furcsa módon ezen csupa ázsiai, illetve kelet-európai autokráciák szerepeltek, így például Kína, Törökország és Katar mellett helyet kapott Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Azerbajdzsán is.

A Nyugattól nem meglepő, de a lengyel kormány, más európaiak?

– méltatlankodott a kultúráért (sic!) felelős államtitkár, azonban ennél nagyobbat nem is bakizhatott volna. Az ukránokkal kapcsolatos hozzáállás miatt Orbánékkal összekülönbözött Lengyelország ugyanis külön köszöntötte Magyarországot az államalapítás alkalmából.

De így tett például az Amerikai Egyesült Államok kormánya is, amelynek egyenesen a magyar származású külügyminisztere is üzent:

Ukrajna frissen megválasztott, szintén magyar illetőségű nagykövete is üzent a nemzeti ünnep alkalmából, méghozzá stílszerűen friss kenyérrel:

<blockquote
class="twitter-tweet"><p lang="zxx" dir="ltr"><a
href="https://t.co/EWzhIRih2Z">pic.twitter.com/EWzhIRih2Z</a></p>&mdash;
Fedir Shandor (@FedirShandor) <a
href="https://twitter.com/FedirShandor/status/1693176679013740861?ref_src=twsrc%5Etfw">August
20, 2023</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js"
charset="utf-8"></script>

Franciaország kormányának a nagykövetsége is köszöntötte a magyar népet:

Nehéz elhinni, hogy Hoppál Péterhez nem jutottak el ezek a köszöntések. Ha mégsem, az elég súlyos látlelet egy kultúráért felelős államtitkárról.

Valódi Hírek