Dobrev Klára figyelmeztet: Magyar Péter szembefordítja egymással az ellenzéki szavazókat

Mindenki, aki az ellenzék megosztására törekszik, Orbánt tartja hatalomban – közölte a hárompárti szociáldemokrata-zöld koalíció listavezetője.

Mint ismert, az Európai Parlament korábbi magyar alelnöke, Dobrev Klára vezeti a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség közös EP-listáját, a politikust ennek apropóján kérdezte a 444.hu.

Az EP-választásról

A kérdésre, hogy milyen eredményre számít az EP-választáson, Dobrev elmondta: számára az a cél, hogy sokkal több szavazójuk legyen, mint korábban volt.

A szociáldemokrata politikus kiemelte: ők egyértelmű programot tettek le az asztalra, így akik rájuk szavaznak, pontosan tudják, hogy honnan jönnek, merre mennek, és mi a szándékuk.

Magyar Péter nem segíti az ellenzéket

„Magyar Péter nem az ellenzék együttműködését akarja elősegíteni, sokkal inkább szalámizná az ellenzéki pártokat. Megpróbálja egymással szembefordítani az ellenzéki pártokat és szavazókat. Nekem ezzel nagyon ellentétes a politikám.

Orbán rendszerét csak széleskörű ellenzéki együttműködéssel lehet leváltani”

– mutatott rá Dobrev Klára, aki arra is válaszolt, hogy ellenzékinek tartja-e a Fideszből érkezett jogászt.

Emlékeztetett, ezt már láttuk 2022-ben is

„Ellenzéki politikus elsősorban a kormányt, Orbán rendszerét akarja leváltani. Egyértelművé vált az elmúlt években, hogy Orbán rendszerét csak széles ellenzéki együttműködéssel lehet leváltani.

Hogy Magyarnak milyen szándékai vannak, nem tudom.

Azt majd ő magánemberként megbeszéli a barátaival, ismerőseivel, családtagjaival. Azt viszont tudom, hogy eddig mindenki, aki az ellenzék megosztására törekedett, az Orbán rendszerét tartotta hatalomban.

Ezt már láttuk Márki-Zay Péternél is 2022-ben”

– hívta fel a figyelmet.

Egy „még nem publikált” közvélemény-kutatásról

Dobrevet reagáltatták arra is, hogy egy jobboldali lapban arról írtak, állítólag létezik egy kutatás, amely jobb érdeményeket mér Magyarnak és rosszabbakat a baloldalnak, mint amilyen számokat a hiteles kutatócégek számaiból ismerünk.

Dobrev erről elmondta:

„Két nappal korábban pedig egy Závecz-kutatás

26 százalékra mérte a DK-t.

Alapvetően az a feladatunk, hogy minél több választót győzzünk meg arról, hogy június 9-én a szociáldemokrata-zöld közösségre szavazzon”

A Kétfarkú Kutya Párt felelőtlen ráindulásairól

Az interjú során szóba kerültek a Kétfarkú Kutya Párttal meglévő konfliktusok, ezekkel kapcsolatban Dobrev Klára kiemelte:

„A valóság bolygón az a helyzet, hogy a Kutyapárt az I., a III. és a VII. kerületben öt évvel ezelőtt győztes összellenzéki polgármesterekkel szemben indít polgármesterjelöltet. Veszélyeztetve ezzel, hogy a kerületeket meg tudjuk tartani a szabad főváros közösségében. Ez szerintem

rendkívül felelőtlen magatartás, és kicsit sem vicces”

Dobrev szerint a Kutyapárt ráindulása a győzelemre esélyes ellenzéki polgármesterekre Orbán rendszerét erősíti és tarthatatlan.

Kapcsolódó cikkeink:

Friss kutatás: Nagyot bukott a Fidesz, Dobrev Klára listája már 26 százalékon áll

Dobrev Klára a Nyugati Fénynek: Nem Magyarországon él az, aki a baloldali közösséget le akarja söpörni az asztalról

Valódi Hírek