Itt valami nem stimmel: Néhány hét után saját magának mondott ellent Orbán

Orbán Viktor Ukrajna kapcsán több kijelentést is tett már.

A miniszterelnök Ukrajna ellen már többször kikelt

Orbán Viktor a V4-ek februári találkozóján azt hangoztatta, hogy a hazai nemzetbiztonság szempontjából kulcsfontosságú az Oroszország és Magyarország között fekvő Ukrajna, annak léte, hiszen nem akarunk újra közös határt a Vlagyimir Putyin vezette állammal.

A miniszterelnök ugyanakkor hiszi, hogy Ukrajna immár nem szuverén ország. Éppen ezen meggyőződése adhatna okot arra, hogy minden erejével támogassa Volodimir Zelenszkijék önvédelmi harcát az agresszor Oroszországgal szemben.

A magyar kormány azonban nem így tesz, sőt, Orbán és emberei rendre Putyinékkal bazsalyognak, az oroszbarát magyar politikát pedig aggodalommal nézi az Európai Unió, amelyben a miniszterelnök többek szerint a „trójai faló” szerepét játssza.

Kapcsolódó: Orbán Viktor végleg megborult: Fegyverért könyörög, lövöldözést ígért

Orbán pénteki rádióinterjújában szokásához híven Brüsszellel hadakozott, és mint mondta, a kormánynak arra kell figyelnie, hogy a közösség a tagállamok pénzét, főképp a magyarokét (szerinte az európai vezetőknek erre fáj a foguk) ne küldje el Ukrajnába. Ezzel indokolta a rendszeres vétóit is.

Nem áll jól a szénája az EU-ban

Köztudott, hogy a magyar miniszterelnök szinte bolondul azért, ha szembeszállhat a közösség akaratával. Álláspontjával rendre egyedül marad az uniós politikusok között, ugyanis ő mindig b-t mond, amíg a többiek a-t. Minden bizonnyal ez lehet az oka, hogy az Európai Unió torkig van a magyar kormányfővel.

Többen jelezték már, hogy szívesen megmutatnák neki a kifelé vezető ajtót.

Emlékezetes, hogy nemrég az egyik EU-s csúcson kávézni küldték, jelezve számára, hogy amennyiben csupán a munkát hátráltatni érkezett, úgy nem is szükséges megjelennie.

Nem túlzás azt mondani, hogy Orbán folyamatos ellenkezésével, oroszbarát politikájával (miközben cimborája támadta meg Ukrajnát), és Ursula von der Leyent is lejárató plakátkampányával tele van a hócipője a közösségnek. Elmondható ez a magyarokról is. Hiszen már szinte az örökkévalóság óta várunk arra, hogy megkapjuk az uniós forrásokat, miközben többek között az egészségügy és az oktatás is az utolsókat rúgja.

(piacesprofit.hu/Nyugati Fény)

Kapcsolódó:

Friss felmérés bizonyítja: Évek óta nem látott mértékű zuhanásba kezdett a Fidesz (+grafikon)

Valódi Hírek