Megkettyent Orbán Viktor? Nagyon nagy szószban lehet, ha ennyire pánikoltatja a magyarokat

Retteghet mindenki?

Orbán Viktor szereti fokozni a háború miatti félelmet

A harmadik világháború kirobbanásával riogatja a magyarokat Orbán Viktor. A miniszterelnök a vasárnapi Facebook-posztjában a június 9-ei választás kapcsán egész egyszerűen lemásolta a két éve már sikeresnek bizonyult kampányreceptet: a háború és a béke közti választásként próbálja eladni a nyári dupla választás tétjét.

Megjegyezzük: az elmúlt időszak átverései – például a rezsicsökkentés megszüntetése, a kata klnyírása, vagy egyáltalán a megszorítások letagadása, majd bevezetése – után nem biztos, hogy ezúttal sikerrel jár a választáson. Kérdés, hogy ezúttal sikerül-e behúzni a korábban a Fideszre szavazókat a csőbe.

Orbán vasárnapi bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

Brüsszelben ma háborúpárti többség van.

Európában a hangulat háborús, a politikát a háború logikája uralja. Mindenki részéről háborús készülődést látok. A NATO-főtitkár NATO–ukrán missziót akar felállítani. Az európai vezetők már belesodródtak a háborúba, a háborút a saját háborújuknak tekintik, és a saját háborújukként is vívják. Először csak sisakküldésről volt szó. Aztán szankciók, de az energiahordozókra persze nem! Aztán mégis, azokra is.

Aztán jött a fegyverküldés. Először lőfegyverek, aztán harckocsik, aztán repülők. Aztán pénzügyi segélyek. Újabb és újabb tízmilliárdok. Most valahol 100 milliárdnál járunk. Euróban. Pénz, paripa, fegyver, de a helyzet nem javul, sőt egyre rosszabb. Egy lépésre vagyunk attól, hogy a Nyugat katonákat küldjön Ukrajnába. Ez egy háborús örvény, amely a mélybe ránthatja Európát.

Brüsszel a tűzzel játszik. Amit csinál, az maga az istenkísértés. A világháborúkat az elején sohasem hívják világháborúnak. Harmadik balkáni háború, Molotov–Ribbentrop-paktum, Lengyelország felosztása, és a vége aztán kétszer is világháború lett.

Mi, magyarok tudjuk, milyen a háború. Volt benne részünk épp elégszer. Meggyőződésem, hogy ebből a háborúból ki kell maradnunk. Ez nem a mi háborúnk. Nem akarunk háborút, és nem akarjuk, hogy Magyarország újra nagyhatalmak játékszerévé váljon. Ezért ki kell tartanunk a béke mellett – itthon, Brüsszelben, Washingtonban, az ENSZ-ben és a NATO-ban is.

(Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek