Befuccsolt a Jobbik Karácsony-ellenes kampánya: Gyorsan beálltak a Fidesz-közeli Vitézy Dávid mögé (+fotó)

Brenner Koloman Vitézy Dávid javára lépett vissza.

„A város érdekeit a saját személyes vagy a pártom érdekei elé helyezem, és visszalépek Vitézy Dávid javára”

– jelentette be pénteken a közösségi oldalán Brenner Koloman, a Jobbik–Konzervatívok immár egykori főpolgármester-jelöltje. Tehát a Jobbik politikusa a Fidesz-közeli jelölt javára lépett vissza, akivel kapcsolatban minden jel arra mutat, hogy a Fidesz hivatalos jelöltje, Szentkirályi Alexandra is beáll majd mögé a kampány végén.

Novemberben számoltunk be arról, hogy Brennert indítja a budapesti főpolgármester-választáson a Jobbik. A párt önálló jelöltjét Lukács László György, a párt parlamenti frakcióvezetője mutatta be.

„Tegyük rendbe Budapestet!”

– ezzel a szlogennel tették világossá, hogy elégedetlenek a jelenlegi budapesti városvezetéssel. A fő problémaként a közbiztonságot, a köztisztaságot és a közlekedést, illetve pontosan ki nem fejtett visszaéléseket jelöltek meg.

Mi a helyzet Vitézyvel?

Vitézy Dávid hosszas hezitálás után végül március 19-én jelentette be, hogy elindul a főpolgármester-választáson. A BKK volt vezérigazgatója, a Közlekedési Múzeum korábbi vezetője, rövid ideig közlekedési államtitkár ezt a közösségi oldalán jelentette be.

Vitézy a jelöltségét bejelentő videóban kifejtette, szerinte pártpolitikai csatározások foglya a város, és az érdemi fejlesztések helyett látványberuházásokra futotta csak az elmúlt években. Úgy látja, csak a belváros fejlesztésére fókuszált minden oldal, miközben a külsőbb kerületek érdemben nem fejlődnek.

A pártpolitikai csatározások végét ígéri, azonban ezt megkérdőjelezi, hogy párt is támogatja. Az LMP ugyanis hónapok óta kapacitálta Vitézyt az indulásra.

Mi a helyzet a kormányzó párttal?

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje Donald Trump szlogenjét gyurcsányozással vegyítve mutatta be, mit tenne Budapest főpolgármestereként.

Hogy lehet újra naggyá tenni Budapestet? – tette fel a kérdést, majd igyekezett megválaszolni azt.

Kapcsolódó: Szentkirályi Alexandra kibírta röhögés nélkül: Sikerült majmot csinálnia magából a kampánynyitóján

Mint írtuk, a főpolgármesterségért induló Szentkirályi Brüsszelből hozott kampányfőnököt. Hidvéghi Balázs a közösségi médiában jelentette be, hogy elfogadta a felkérést. Hidvéghi nem tartozik az elsővonalas, elismert kormánypárti politikusok közé. Szentkirályi döntése arról árulkodik, hogy vesztes kampányra készül, és azt mutatja, a Fidesz inkább az EP-választásokra fókuszál.

A választás toronymagas esélyese a hivatalban lévő ellenzéki Karácsony Gergely, akit a DK, a Momentum, az MSZP és saját pártja, a Párbeszéd–Zöldek is támogat az újrázásban.

(Dr. Brenner Koloman/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek