A Jobbik bejelentette: Soproni politikussal akarják legyőzni Karácsonyt a főpolgármester-választáson

Vajon ezzel mi a céljuk?

Brenner Koloman soproni országgyűlési képviselőt indítja a budapesti főpolgármester-választáson a Jobbik – amely újabban a Konzervatívok nevet is viseli. A párt önálló jelöltjét Lukács László György, a párt parlamenti frakcióvezetője mutatta be kedden.

Tegyük rendbe Budapestet!”

– ezzel a szlogennel tették világossá, hogy elégedetlenek a jelenlegi budapesti városvezetéssel. A fő problémaként a közbiztonságot, a köztisztaságot és a közlekedést, illetve pontosan ki nem fejtett visszaéléseket jelöltek meg.

Bár a közbiztonság fenntartása alapvetően állami feladat, a Belügyminisztérium kötelékébe tartozó rendőrség feladatkörébe tartozik, Brenner megjelölte: a leendő fővárosi vezetésnek javítania kell a közbiztonságon és az emberek szubjektív biztonságérzetén. Megtízszereznék a közterületi kamerák számát és a fővárosi rendészeket aktívabban bevonnák a rendfenntartásba.

A köztisztaságon is javítanának. Felülvizsgálnák az FKF működését, és az esetleges visszaéléseket feltárnák. Azt azonban nem részletezték, hogyan lennének. Mindenesetre azt mondta, 25 éve költözött Budapestre, és ez idő alatt mindössze annyi történt, hogy az aluljáróban a „csövesek” (sic!!!) már nem szipuznak, hanem dizájnerdrogokat használnak.

Ezután Brenner közölte: véget vetnének az „autósüldözésnek” (ez egy az egyben a Fidesz szavajárása), és annak, hogy a főpolgármester egyéni „politikai ideológiáját követve” határoznak a budapesti közlekedésről. Egyúttal azt is közölte: a Lánchíd forgalmi rendjéről népszavazást tartanak, mert arról nem kérdezték meg a budapestiek véleményét pedig erről még konzultáció is volt.

Brenner Koloman ugyan elmondta, hogy 25 éve él Budapesten, soproni születésű, német származású nyelvész. A politikus mind a 2022-es, mind a 2018-as országgyűlési választáson a soproni választókerület országgyűlési képviselőjelöltjeként indult, azonban mindkét alkalommal vereséget szenvedett, és csak országos listáról szerzett mandátumot.

(Jobbik–Konzervatívok/Facebook)

Valódi Hírek