Vadai Ágnes a kínai rendőrökről kérdezte Pintért: A rendőrminiszter arcátlan válaszára senki sem számított

Pintér Sándor a kínai rendőrök tevékenységéről kérdezték. A válasz több mint pofátlan.

A kínai rendőrök magyarországi alkalmazásáról nyújtott be írásbeli kérdést a Belügyminisztériumnak Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője. Arra volt kíváncsi: „Mely rendőrkapitányságokon fognak a kínai rendőrök tartózkodni szolgálatuk idején?”

A kérdésre Rétvári Bence államtitkár válaszolt.

A Belügyminisztérium sem tud semmit a kínai rendőrök tevékenységéről

„Tájékoztatom, hogy az Együttműködési Megállapodás Magyarország Belügyminisztériuma és a Kínai Népköztársaság Közbiztonsági Minisztériuma között a közös járőrszolgálat ellátásáról egy klasszikus keretmegállapodás, az

nem rendelkezik az együttműködés operatív részleteiről,

például annak pontos helyszínéről. Ilyen kijelölésekre így nem került sor”

– írta válaszában Rétvári.

Tehát kijelenthető, hogy megállapodás született a két ország között arról, hogy az egyik ország rendőrei a másik országban szolgálatot teljesítenek. Ám a fogadó ország, jelen esetben Magyarország nem tud ennél többet…

Hatalmas botrányt okozott a bejelentés

Megírtuk, hogy az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén április 10-én a „Kínai rendőri tevékenység Európában” címen tartottak vitát. Az ügy napirendre tűzését az Újítsuk meg Európát! nevű liberális frakció kezdeményezte. Rendkívül aggasztónak tartják, hogy egy friss megállapodás alapján hamarosan kínai rendőrök járőrözhetnek magyar kollégáikkal közösen Magyarországon.

Amikor kiderült, hogy az Orbán-kormány ázsiai zsarukat hoz Magyarországra, árnyék-belügyminiszterként a Szuverenitásvédelmi Hatósághoz fordult Mustó Géza. Mint elmondta: a nemzeti szuverenitást biztosan nem szolgálja, hogy külföldi hatalom fegyveres testületeinek tagjai nem csupán bejöhetnek az országba, hanem szolgálatot is teljesíthetnek hazánkban.

Valódi Hírek