Megkettyen az időjárás kedden: Megjöttek a brutális részletek (+térkép)

Mutatjuk az időjárás-előrejelzés részleteit.

Figyelmeztetést adott ki a HungaroMet (az Országos Meteorológiai Szolgálat jogutódja – szerk.) keddre több vármegyére, zivatarok, eső és erős szél miatt.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzése esőre, térkép, időjárás, időjárás-előrejelzés

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzése esőre. Forrás: met.hu

Mint írták, a déli, délkeleti tájakon kedd hajnalban még többnyire derült, fátyolfelhős lesz az égbolt. Az ország északi, északnyugati felén azonban egyre több helyen ered el az eső.

A délkeleti tájakon mérsékelt lesz a légmozgás a kora reggeli órákban, ám az érkező front mentén erős széllökésekre kell számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 Celsius-fok között alakul.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzése szélre, térkép, időjárás, időjárás-előrejelzés

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzése szélre. Forrás: met.hu

Kedden délelőtt borult lesz az égbolt az időjárás-előrejelzés szerint. A délkeleti tájakon zivatarokra kell készülni, emellett pedig a Nyugat-Dunántúlon várható kiadósabb eső.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul majd, de a délkeleti tájakon akár 20 fok fölé is felkúszhatnak a hőmérők higanyszálai. A délután folyamán azonban már ezeken a területeken is hűlni fog a levegő.

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzése zivatarra, térkép, eső, időjárás-időjárás előrejelzés

A HungaroMet figyelmeztető előrejelzése zivatarra. Forrás: met.hu

Szerdán felhős lesz az égbolt, szórványosan fordulhat elő zápor, helyenként zivatar. Az északi, északnyugati szél megerősödik, a csúcshőmérséklet pedig 12 és 17 fok között alakul majd.

(met.hu nyomán)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek