Elrendelték a riasztást: Országszerte viharos szelekre és zivatarokra figyelmeztettek

A nyárra még várni kell.

Ugyan csütörtökön a Dunántúlon eleinte napos időre számíthatunk, majd a frontális felhő- és csapadékrendszer délelőttre az északkeleti tájakat is elhagyja, így ott is csökken a felhőzet – hívta fel a figyelmet legfrissebb előrejelzésében a Hungaromet Zrt.

Jelezték, a déli óráktól délnyugat felől

erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőtakaró, ezzel együtt nő a csapadékhajlam.

Napközben kevesebb, estétől már több helyen valószínű – nagyobb eséllyel az ország északi felén – zápor, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. A délnyugati szelet országszerte erős, több helyen viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható, a déli, délkeleti tájakon lesz a legmelegebb idő. Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Az éjszaka első felében közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd viszonylag gyorsan szakadozik, csökken a felhőzet, hajnalra nagyobb területen kiderül az ég. Az északon kialakuló záporok délkelet felé haladnak, de ezzel együtt a számosságuk is csökken, ugyanakkor egy-egy zivatar sem zárható ki. A nyugati, délnyugati szél eleinte erős, viharos lesz, majd hajnalra veszít erejéből. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul.

A szakszolgálat szinte az ország egész területére kiadta a figyelmeztetést a széllökések miatt:

Forrás: met.hu

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek