„Ebből elég volt!” – Varju László az asztalra csapott a parlamentben, és beleállt a megszorításokat előkészítő Orbán-kormányba (+videó)

Orbán Viktor blöffje került terítékre, Varju László rámutatott néhány kulcsfontosságú részletre.

Varju László is felszólalt hétfőn a parlamentben, amiért a Fidesz idén csak ősszel nyújtja be 2025-ös költségvetést. A magyar kormány mellesleg azzal indokolta a döntést, hogy az Egyesült Államokban novemberben lesz elnökválasztás, és az majd befolyásolja (sic!) Magyarország politikáját is.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője rámutatott, a szuverenitásért aggodalmaskodó Orbán Viktor bóhócálarcot öltve a döntésével egyértelműsítette, hogy

szerinte hazánk költségvetése az USA polgárainak döntésén múlik.

Mire vár Orbán Viktor?

Az igazság az, hogy a magyar miniszterelnök türelmetlenül várja az EP-választásokat (is), és számára kedvező eredményben bízik. Orbán reményei szerint

olyan politikusokkal kooperálhat majd a jövőben, akiket nem zavar, hogy mi, magyarok Európa szívében egy maffiaállamban élünk

– fogalmazott Varju László.

Mint hangsúlyozta, a jövő évi költségvetéssel nemcsak az Egyesült Államokra, hanem Brüsszelre is vár a kabinet.

Ám a választások után, amikor már Orbán Viktor számára is világossá válnak az eredmények, a kormányfő egy olyan

„szuveNERista” költségvetéssel áll majd elő, amelyhez senkinek semmi köze a világon

– hiszen a miniszterelnök folyamatosan hangoztatja a szuverenitás fontosságát. Mint azt a DK politikusa kiemelte, ennek a nevetséges blöffnek semmi értelme.

Nem azért nincs költségvetés, mert várni kell az USA-beli elnökválasztásra. Azért nincs költségvetés, mert

az Orbán-kormány rosszul gazdálkodik; sokkal többet költ, mint a nép kifosztása által beszedett adó összege

– mutatott rá Varju.

Hozzátette, hogy ezért nem lesz június 9-ig költségvetési tárgyalás, mert azon a kormánynak adónövelést és kiadáscsökkentést kellene bejelentenie. Ez megszorítás lenne, ám ha Orbánék mindezt a választások utánra időzítik, akkor „az már nem számít a Fidesznek” – mondta az országgyűlési képviselő.

Nem úgy, ahogy az embereknek – jegyezte meg.

Nem erről volt szó!

Emlékeztetett Orbán választások előtti szavaira. A kormányfő akkor azt ígérte, kizárhatóak a megszorítások. Majd eltörölték a katát, hétszeresére emelték a gáz árát, Európa legnagyobb áremeléseit hajtották végre, 70 éve nem látott inflációt zúdítottak a magyarok nyakába – sorolta.

Hozzáfűzte, a kormány már azt is belengette, hogy idén például elmarad a nyugdíjprémium, emellett pedig több százmilliárd forintnyi beruházást halasztottak el.

Vajon milyenek lehetnek azok a megszorítások, amelyet még nem mertek a nyilvánosság elé tárni?

– vetette fel Varju László.

„Hogyan akarják továbbra is a reggeltől estig gürcölő magyarokat, az életüket végigdolgozott időseket megszorításokkal sújtani, hogy a fideszes milliárdosok idén is nagyobb jachtra válthassanak?

Mit akarnak még elvenni tőlünk, amikor már most is magukévá tehették az országot annak akarata ellenére?”

– fogalmazott a DK politikusa, megjegyezve, hogy bár ez egy átmeneti állapot, mégis nem lehet a szőnyeg alá söpörni, hogy

a leggazdagabb 1 százalék kezében van a magyar összvagyon egyharmada.

„Ebből volt elég!”

– szögezte le, hozzátéve, hogy azért hozták létre a szociáldemokraták és zöldek szövetségét, azért indulnak a legerősebb ellenzéki közös listával június 9-én, hogy Orbán Viktor elveszítse többségét a EP-választásokon.

Ha Orbán veszít, akkor a magyarok nyernek – mutatott rá Varju László. Mint mondta, ebben az esetben az állampolgárok joggal várhatják el, hogy június 10-én előrehozott választást követeljenek.

A kormányfő a ped0filok kiengedésével és kitüntetésével elveszítette maradék becsületét, elveszítette az ország és a közbeszéd irányítását. Ha június 9-én elveszíti a többségét is, akkor az emberekkel együtt a Demokratikus Koalíció tenni fog azért, hogy a hatalma is odavesszen! – hangsúlyozta Varju László.

Kapcsolódó: Megállapodott a DK, az MSZP és a Párbeszéd, közös jelöltekkel vágnak neki az önkormányzati és EP-választásnak

„Mi, szociáldemokraták, szocialisták, zöldek, összetartozunk, Orbán rendszerével szemben állunk.

Ahogy összetartozunk a kirúgással fenyegetett Szolnok megyei konyha vezetőjével, tanárával, ellenőrzött rendőrével, szegénységben tartott nyugdíjasával, semmibe vett ápolóival, külföldre menekülő fiatalokkal és kizsigerelt vállalkozókkal.

Mi összetartozunk, mi őket képviseljük. Mi, közösen Orbán Viktor fogjuk legyőzni június 9-én az európai parlamenti választáson!”

– fogalmazott a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek