Varju László a parlamentben: Kisöpörjük a rendszerbe benőtt ped0filhálózatot, kivesszük a hazánkat a milliárdosok zsebéből!

Varju László kedden felszólalt a parlamentben a gyermekvédelemmel kapcsolatban.

Az egész ország elborzadt attól, hogy a bicskei ped0fil igazgató segédje kegyelmet kaphatott a köztársasági elnöktől. Ez az orbáni maffiaállam gondoltnál is mélyebb romlottságát bizonyítja – fogalmazott Varju László kedden a parlamentben.

Hozzátette,

„azt eddig is tudtuk, hogy Önök szerint a milliárdos elitnek bármit szabad, de az döbbenetként hatott, hogy ebbe a kiskorúgyermek-bántalmazók dicsérete és az elkövetők rejtegetése is belefér”.

Mint hangsúlyozta, Kónya Endre kegyelme csak a kezdet volt. 2016-ban Orbán Viktor Magyar Bronz Érdemkeresztet adományozott a bicskei igazgatónak, amiért az

„példaadó elhivatottsággal foglalkozott a gyermekekkel”.

Ekkor már évek óta bizonyítottan tudta az akkori fideszes vezetés, hogy mit is jelentenek valójában a fenti sorok – jegyezte meg a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője.

Egy ilyen központosított rendszerben nehéz elképzelni, hogy erről ne tudott volna a miniszterelnök. Az Orbán-rendszer nem a gyermekeket védi a ped0filoktól, hanem a ped0filokat a felelősségre vonástól – mondta Varju László.

Itt az ideje, hogy a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány gyermekvédelmi programjának bemutatásával megismerhesse mindenki, hogy milyen az a gyermekvédelem, amely a gyermekeket védi, nem pedig a ped0filokat – szögezte le a DK politikusa.

Ugyanakkor arról is szót ejtett, hogy nincs az a gyermekvédelmi intézményrendszer, amely megakadályozhatná, hogy a legmagasabb állami szinten ped0filokat engedjenek szabadon.

Kapcsolódó: Dobrev Klára bemutatta az árnyékkormány gyermekvédelmi programjának legfontosabb pontjait

Rendbe kell tenni a gyermekvédelem ügyét!

„Így a mi feladatunk lesz, hogy mihamarabb, a kormányváltás után rendbe tegyük a gyermekvédelem ügyét”

– emelte ki, hozzáfűzve, hogy a gyermekvédelmi csomag részeként már benyújtották az Országgyűlés elé a határozati javaslatukat.

Kezdeményezték egy vizsgálóbizottság létrehozását

a gyermekvédelmi intézményekben elkövetett ped0fil-bűncselekmények kivizsgálására.

A DK továbbá követeli, hogy a Fidesz-KDNP ezt megszavazza, adjon utat a hivatalos vizsgálatnak, így bizonyíthatják, hogy a gyermekek vagy a ped0filok oldalán állnak.

Emellett az árnyékkormány programjában szerepel

  • a rendőrségen belül egy külön gyermek- és ifjúságvédelmi csoport felállítása,
  • egy kárpótlási alap létrehozása,
  • egy béremelési program a gyermekvédelemben dolgozók részére,
  • valamint az, hogy a védőnői rendszert vissza kell adni az önkormányzatoknak.

Varju részletezése szerint a gyermekjóléti rendszert is átalakítanák, hiszen botrányos, hogy a családi pótlék összege 2010 óta nem változott. Mint hangsúlyozta,

a kormányváltás után a duplájára emelnék az összeget.

Továbbá közel 100 milliárd forintból támogatnák az önkormányzatokat, valamint 100 milliárd forintot szánnának a Gyermekvédelmi Alap létrehozására.

A DK országgyűlési képviselője hozzátette, mindezt a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda büdzséjéből finanszíroznák.

„A fideszes kiváltságosoknak mindent szabad, ők a törvény felett állnak, amíg a gürcölő magyarok hónapról hónapra szenvednek. Mi, DK-sok ennek véget vetünk, bárhogy is reklamálnak!

Kisöpörjük a rendszerbe benőtt ped0filhálózatot, kivesszük a hazánkat a milliárdosok zsebéből még akkor is, ha ők elborzadva nézik, hogy korábbi jótevőjük erkölcsi leépülése hogyan történt meg!”

– hangsúlyozta Varju László kedden a parlamentben.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek