Szívszorító videót tett közzé a halálos betegséggel küzdő Karsai Dániel

Már a nyelés is gondot okoz az ALS-betegséggel küzdő jogász számára.

Karsai Dániel állapota egyre súlyosbodik

Karsai Dániel mesterséges táplálásról szóló videót tett közzé közösségi oldalán. A halá0s betegséggel küzdő alkotmányjogász állapota – ahogy azt ő is jelezte korábban – egyre csak romlik.

Az eutanáziáért kampányoló Karsai Dániel új videóját „Lakoma” címmel közölte TikTok-oldalán.

A videó tanúsága szerint a betegágyon fekvő, mozgásképtelen jogász már nem képes rá, hogy egyedül étkezzen, számára a nyelés is nehézkessé vált.

A jogászt mesterségesen táplálják gyomorszondán keresztül

Mint azt korábban már jelezte, állapota rohamosan romlik, jelenleg gyomorszondán keresztül részesül mesterséges táplálásban. A jogász számára már a beszéd is nehezen megy, szavait alig lehet érteni.

@karsai.dnielLakoma♬ eredeti hang – Karsai Dániel

Ez volt Karsai Dániel utolsó kívánsága

Ahogy arról beszámoltunk, Karsai Dániel szeptemberben a közösségi oldalán tette közzé utolsó kívánságát. Az ALS-betegségben szenvedő 46 éves férfi kérése az volt, hogy méltósággal szeretne meghalni. Az ügyvéd ezért azt kérte,

engedélyezzék számára az eutanáziát, a kegyes halált.

Az ALS egy olyan betegség, amelyben az izmokat mozgató idegsejtek – majd közvetlenül az izmok is – elsorvadnak. A betegség idővel teljes bénuláshoz vezet. A kór az agyat nem érinti, így a beteg végig tudatában van a fizikai leépülésének, a halálát a légzésleállás okozza.

Mint ismert, ebben a betegségben szenvedett Stephen Hawking elméleti fizikus is.

Kapcsolódó:

Rangos elismerést kapott a halálos betegséggel küzdő Karsai Dániel

Valódi Hírek