Brutális botrány: Eddig eltitkolt tények érkeztek a Schadl–Völner-maffia ügyében

A végrehajtói kar jelenlegi elnöke is érintett a Schadl–Völner-ügy kapcsán kiszivárgott legfrissebb botrányban.

Schadl György, a végrehajtói kar korrupció miatt bíróság elé került elnöke egyetemi vizsgát intézhetett Lupkovics Beátának. A végrehajtói kar jelenlegi elnöke, Lupkovics ugyanis

„nagyon félt”, de Schadl megnyugtatta, hogy az oktató nagyon jó barátja

– írta meg a telex.hu.

A beszélgetést azonban lehallgatták

2021. június 6-án, nem sokkal dél előtt Schadl Györgyöt telefonon hívták. A vonal másik végén a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) egyik oktatója volt. Előbb közel négy percig magánjellegű beszélgetés folyt, majd a végrehajtói kar azóta bukott elnöke témát váltott.

Arról beszélt, hogy másnap vizsgája lesz egy „kedves ismerősének”, az akkori Borsod Megyei Önkormányzat korábbi jegyzőjének, Lupkovics Beátának. A hölgy sajnos „nagyon fél” ettől a vizsgától. Schadl elmesélte azt is, hogy jelezte Lupkovicsnak: az oktató igen jó barátja.

Az egyetemi oktató gyorsan kapcsolt:

a lehallgatási jegyzőkönyv szerint közölte, hogy „jó bizottság lesz. Figyelnek, és nem lesz gond”.

A Schadl–Völner-ügy főkolomposa is segített

Ez alapján Schadl közbenjárt vagy megpróbált közbenjárni, hogy a kedves ismerősének, az akkor még megyei jegyzőként dolgozó Lupkovicsnak jól sikerüljön a vizsgája.

Lupkovics a jegyzősége után 2022 májusában lett önálló bírósági végrehajtó Miskolcon. 2023 tavaszán viszont az akkor már

másfél éve letartóztatásban ülő Schadlt váltotta a végrehajtói kar élén.

Azóta is ő tölti be a tisztséget.

Varga Juditnak is kedves ismerőse

Megírtuk, hogy megválasztása előtt nem sokkal kezdett terjedni egy kiszivárgott levél. Ebben Petris Csaba végrehajtó, Schadl régi bizalmasa, az egységük kimutatása és a működésük „zavartalan fenntartása érdekében” komoly kérést intézett a végrehajtói kar tagjaihoz.

Arra kérte őket, hogy a tisztújításon öt meghatározott jelöltre – Lupkovics Beátára, Kovássy Szabolcsra, Papp Gáborra, Ódor Gergely Istvánra és Kósa Zoárdra – adják le a szavazatukat. A levélben Petris mindegyik jelöltről rövid tájékoztatást adott. Lupkovicsról azt írta:

új kollegina, aki vezetői ambíciókkal rendelkezik, és a miniszter asszony bizalmát élvezi„.

Lupkovics a kegyelmi botrányba belebukott igazságügyi miniszter, Varga Judit évfolyamtársa volt a Miskolci Egyetem jogi karán.

A levelet később a kar és az Igazságügyi Minisztérium is hamisítványnak nevezte.

Most jön a java: Nagyon súlyos fejlemények futottak be a Schadl–Völner-botrányról

Valódi Hírek