Rendkívüli: Olyan botrányos bizonyíték került elő, aminek nem fognak örülni az illetékesek

Egy színjátékról rántották le a leplet.

Napvilágra került egy levél, amely bizonyítja, hogy a végrehajtói karban a korrupció sosem ér véget – erről posztolt Hadházy Ákos szerdán a közösségi oldalán.

A független országgyűlési képviselő kifejtette, hogy a bejegyzéséhez mellékelt körlevél Schadl György egyik munkatársától, Petris Csabától került a végrehajtó kollégák kezébe.

Tartalma szerint a minisztérium (név szerint Répássy Róbert államtitkár)

megüzente, hogy kiket kell egyhangúlag megszavazni a végrehajtói kar új elnökségébe

– fogalmazott Hadházy.

Petris ráadásul még a nyomozók látókörébe is bekerült, közel állt Schadlhoz, sőt még a kenőpénzből is jutott neki – írta a politikus.

Egy ilyen levél más országban rögtön

a kormány vesztét okozná,

de itthon a propagandának hála csak egy apró botrány lesz a sok közül – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Hadházy Ákos bejegyzését változtatás nélkül idéztük:

„Itt a nagyon durva és botrányos bizonyíték arra, hogy a velejéig korrupt végrehajtói karban semmi nem fog változni, és ez a kormány legfelsőbb köreinek akaratából történik.

A mellékelt körlevelet Schadl egyik közvetlen munkatársa, Petris Csaba küldte körbe a végrehajtóknak és arról ír benne, hogy a MINISZTÉRIUM (Répássy Róbert államtitkár) MEGÜZENTE, KIKET KELL EGYHANGÚLAG MEGSZAVAZNI A VÉGREHAJTÓI KAR ÚJ ELNÖKSÉGÉBE, miután az előző a botrány hatására nagy nehezen leköszönt.

Petris Csaba nyakig benne van a Schadl-ügyben a nyomozati iratok szerint le is hallgatták, sőt, legalább egy alkalommal személyesen is megfigyelték, amikor Schadl feleségével ebédelt a MOM parkban.

Ehhez a nyomozóknak részletesen meg kellett indokolnia az erről döntő bíró előtt, hogy miért van erre szükség. Ezt meg is tették, például azzal, hogy Petris KÜLÖNÖSEN KÖZEL ÁLLT SCHADL GYÖRGYHÖZ, még

az irodáját is tőle bérelte.

A korábbi nyomozás szerint ő közvetített a későbbi kilencedrendű vádlott Forrai Miklós és a végrehajtói kar elnöke között, sőt, a Forrai által adott kenőpénzből neki is jutott.

Az általam ismert nyomozati iratok alapján nehezen érthető, hogy ő maga miért nem lett vádlott. Illetve nagyon is érthető, ha az a rá kiszabott szerep, hogy a folytonosságot biztosítsa.

Érdemes egy pillantást vetni Varga Judit miniszter protezsáltjára is, ki az, akit a miniszter – teljesen törvénytelenül – a Végrehajtói Kar elnökének szán és ezt Schadl emberével akarja elintéztetni (nyilvánvalóan erre utal, hogy a jelöltnek vannak >>vezetői ambíciói<<).

Lupkovics Beáta nem éppen tapasztalt végrehajtó, 2022 májusában alapította az irodáját.

Egy hónappal azelőtt(!) még borsod megyei jegyzőként(!) készült vele propaganda riport, amelyből megtudhattuk, hogy korábban a kormányhivatalt vezette. Azelőtt pedig közel tíz évig a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatalnál látott el hivatalvezetői, járási hivatalvezetői majd főosztályvezetői feladatokat.

Ezeket a pozíciókat a mai Magyarországon szinte lehetetlen szoros fideszes politikai elkötelezettség nélkül végezni.

Ennél nagyobb baj, hogy Lupkovics a 2021 szeptemberi végrehajtói pályázaton indult a zsíros miskolci végrehajtói pozícióért. Ez Schadl tevékenységének tetőpontja volt.

Az őrizetbevétele előtt felpörgette a kenőpénzt fizető pályázók kinevezését, így Lupkovicsnak valószínűleg tudnia kellett a rendszerről.

Persze az sem kizárt, hogy ő maga nem fizetett, hiszen a mellékelt levél szerint a Jó Miniszter asszony kegyeltje, így lehet, hogy politikai alapon kapta meg szakmai tapasztalat hiányában a jó pénzzel járó végrehajtói állást.

A pályázatot végül a botrány hatására visszavonták, de később mégis sokan nyertek az akkori pályázók közül.

A levélben említett Kósa Zoárd szintén frissen kinevezett végrehajtó és szintén ott volt a 2021 szeptemberi pályázók között.

Még egy nevet említenék a botrányos levélből, ez Répássy Róbert igazságügyi államtitkárét, aki a jelek szerint ugyanott folytatja, ahol elődje, Völner Pál abbahagyta. Azt mondhatnánk, hogy nem állt le.

Korábban ugyanis megírtam, hogy az egyik 2018-ban kinevezett miskolci végrehajtó pont a szomszédja lett. Két eset lehet: vagy egy banális véletlen tréfálhatta meg Varga Judit helyettesét, vagy – Völnerhez hasonlóan – ő is belenyúlt a zsíros végrehajtói állások osztogatásába.

Matematikailag, és a Völner-ügyet ismerve az utóbbi a valószínűbb.
Egy ilyen levél egy normális országban a kormány bukását hozná, itthon persze a propagandagépezet elintézi, hogy csak egy kis botrányocska legyen a sok közül.

A levél legalább kordokumentum: ritkán látni bele ennyire nyíltan a Fidesz-rendszer hatalmi logikájába: nyíltan leírja, hogy ki kinek az embere,

a választás meg csak színjáték,

a lényeg az egység meg a >>zavartalan működés<<.

Ez a >>zavartalan működés<<pedig a Fidesz által közvetlenül irányított Végrehajtói Kar.

Nem véletlenül akarják irányítani, hiszen a korrupt végrehajtók nem csak maguk keresnek sok pénzt, de a jól irányított végrehajtásokkal hatalmas vagyonok szerezhetőek meg.

(Ugyanakkor fontos elmondani, hogy törvényesen működő végrehajtókra szükség van és nyilvánvalóan vannak ilyenek a Schadl által még ki nem rúgottak között – ezt a levelet például az egyik felháborodott képviselőjüktől kaptam.

Persze lehet, hogy őt is csak felültette valaki, de az előzmények alapján ennek sajnos minimális az esélye.)”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek